Hlavní obsah

Chanty-Mansijsk - Novosibirsk 2:1 SNVincourův gól na prodloužení vítězné série Novosibirsku nestačil, bodoval i gólman Salák

Moskva
Aktualizováno

Gól Tomáše Vincoura pomohl Novosibirsku udržet se v čele Východní konference Kontinentální hokejové ligy. Sibir ale prohrál ve šlágru mezi lídry divizí s domácím Chanty-Mansijskem 1:2 po samostatných nájezdech a má proti Jugře už jen bod k dobru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Alexander Salák

Článek

Vincour se střelecky prosadil ve čtvrtém z posledních pěti utkání a má v této minisérii bilanci gól na zápas. Český útočník proměnil těsně po polovině hrací doby únik po přihrávce přes celé hřiště od Konstantina Aleksejeva, kterému předtím přiťukl puk Alexander Salák; český gólman si tak připsal první kanadský bod v sezóně.

Ještě do druhé přestávky ale Salák inkasoval a nakonec musel Novosibirsk už popáté za sebou hrát prodloužení a pak počtvrté v řadě i absolvovat nájezdy. Do nich opět Saláka vystřídal Nikita Bespalov, ale tentokrát se mu nepodařilo prodloužit pětizápasovou vítěznou sérii Sibiru. Mezi neúspěšnými střelci byl i Vincour. Naopak Jugra počtvrté za sebou vyhrála, byť potřetí v řadě až po vypršení základní hrací doby.

Kontinentální hokejová liga:
Chanty-Mansijsk - Novosibirsk 2:1 po sam. nájezdech (za hosty Vincour 1+0, Salák 0+1)
Jekatěrinburg - Novokuzněck 2:1
Čerepovec - CSKA Moskva 2:1

Reklama

Související témata: