Hlavní obsah

Kováře s Filippim už v Magnitogorsku netrénuje slavný Keenan

Magnitogorsk

Slavný Kanaďan Mike Keenan už není trenérem hokejistů Metallurgu Magnitogorsk. Pětašedesátiletého kouče dnes vystřídal v roli hlavního kouče jeho dosavadní asistent Ilja Vorobjov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Filippi (vlevo) má v Magnitogorsku nového hlavního trenéra.

Článek

Keenan, jenž dovedl Magnitogorsk loni k triumfu v Gagarinově poháru, skončil u týmu o víkendu. Metallurg, za který hrají i čeští útočníci Jan Kovář a Tomáš Filippi, je aktuálně v tabulce KHL čtvrtý ve Východní konferenci a v posledních třech zápasech získal dva body.

Keenan, vítěz Stanley Cupu 1994 s New York Rangers, vedl Magnitogorsk od roku 2013. Kouč přezdívaný "Železný Mike" dostal od prezidenta klubu nabídku na přesun do poradní funkce u týmu. Shodou okolností byl odvolán krátce předtím, než měl převzít ruský pas a získat tak občanství země, proti níž jím koučovaný tým Kanady sváděl památné bitvy na Kanadském poháru 1987.

V realizačním týmu Magnitogorsku kromě nově povýšeného Vorobjova zůstali kanadský asistent Mike Pelino a trenér brankářů Sergej Zvjagin. Novým asistentem se stal bývalý dlouholetý hráč NHL a ruský reprezentant Viktor Kozlov.

Reklama

Související témata: