Hlavní obsah

Byl jsem hodně rozčílený, řekl Koukal o konfliktu s gólmanem Slovanu

Bratislava

Český útočník Petr Koukal vedl hokejisty Jekatěrinburgu v pondělním utkání Kontinentální ligy proti Slovanu Bratislava coby kapitán. Zápas byl plný zvratů a ruský tým vyrovnal až necelou minutu před koncem řádné hrací doby. V nájezdech pak nestačil na domácí a prohrál 3:4.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Koukal na srazu národního týmu.

Článek

„Domnívám se, že bod jsme získali. Vždyť jsme vyrovnali na 3:3 až minutu před koncem. Je to pro nás velice cenný bod," řekl Koukal po utkání v rozhovoru pro Sport.cz. Necelé dvě minuty před koncem utkání se domácí obránce Michal Sersen za vlastní brankou dopustil zbytečného faulu, trenér Jekatěrinburgu si vybral oddechový čas a rozhodl se pro hru bez brankáře. „Hráli jsme šest na čtyři, bylo to vabank a vyšlo to," dodal Koukal.

„Podle průběhu utkání byla remíza po řádné hrací době spravedlivá. V prodloužení jsme byli lepší, já dal tyčku, ale nájezdy nám nevyšly," konstatoval. Domácí útočníci Žiga Jeglič a Lukáš Kašpar své nájezdy proměnili, ale kanadský brankář Slovanu Barry Brust hráče Avtomobilistu vychytal. Svůj nájezd neproměnil ani Koukal.

Český útočník si stěžoval, že druhá třetina byla příliš rozkouskovaná a hráči se nedostali do tempa. „V jednu chvíli jsem se podíval na časomíru a viděl jsem, že je odehráno šest minut. Mně se zdálo, že jsem tam už hodinu," uvedl.

Koukal se v průběhu utkání dostal opakovaně do konfliktu s brankářem domácích Brustem. „Jednou mi podjely brusle a on mě začal mlátit vyrážečkou. Podruhé jsem se mu vyhýbal a brzdil jsem, protože jsem valil přímo do brány. On na mě zase vyjel vyrážečkou a rozhodčí mi dal dvě minuty za nesportovní chování. Údajně jsem zabrzdil do gólmana, ale já se mu opravdu chtěl jen vyhnout. Tam jsem byl hodně rozčílený," přiznal třiatřicetiletý forvard.

Koukal byl nakonec vyhlášen nejlepším hráčem svého mužstva. Po letošním příchodu z Jokeritu Helsinky si pochvaluje především přítomnost brankáře Jakuba Kováře v mužstvu. „On je tady už dva roky a všechno zná, takže z tohoto pohledu je vše v pořádku," dodal.

Reklama

Související témata: