Hlavní obsah

Omsk opět usiluje o získání Růžičky. Jak se k tomu staví kouč Chomutova?

Praha
Aktualizováno

Zájem o něho projevili už před sezónou, nakonec se ale rozhodli na post hlavního kouče vzít Jevgenije Kornouchova. Jenže hokejistům Omsku se po výborném vstupu do aktuální sezóny Kontinentální ligy přestalo dařit a ruská média přicházejí s informacemi, že Avangard opět usiluje o získání Vladimíra Růžičky! Ten ale nechce opustit extraligový Chomutov, s nímž v květnu podepsal smlouvu na celé desetiletí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Vladimír Růžička do Omsku nezamíří, chce zůstat u hokejistů Chomutova.

Článek

Server allhockey.ru se odvolává na zdroje blízké sibiřskému klubu, který už prý s Růžičkou vyjednává. „Taky už jsem o tom slyšel, ale rozhodně to není pravda. Mám s Chomutovem podepsanou dlouhodobou smlouvu a nepřipadá v úvahu nic jiného, než že v něm taky zůstanu. Nic jiného opravdu neřeším, chci zůstat v Chomutově. Něco jsem tam rozjel a chci v tom dál pokračovat," řekl Růžička pro Sport.cz.

A stejný postoj zastává i vedení Pirátů. „S Vláďou se o tom pobavíme, ale jsem přesvědčený, že sdílíme stejný názor. Půjde o jednoznačné a snadné rozhodování, vždyť jsme s Vláďou před sezónou uzavřeli desetiletou smlouvu," vzkázal ze zahraničí statutární ředitel chomutovského klubu Jaroslav Veverka.

Omsk, v jehož kádru působí i čtyři čeští hokejisté - brankář Dominik Furch, obránce Michal Kempný a útočníci Vladimír Sobotka s Martinem Eratem, vstoupil do soutěže impozantně, když bodoval ve všech úvodních jedenácti duelech. Z posledních čtrnácti zápasů ale získal jen patnáct bodů a v tabulce Východní konference KHL klesl na třetí místo.

I proto se začínají rojit spekulace, že by Kornouchov mohl dostat padáka. Vladimír Růžička se ale jeho nástupcem nestane...

Reklama

Související témata: