Hlavní obsah

Novosibirsk - CSKA 0:1 SNSalák a Furch vychytali podruhé v sezóně KHL čisté konto

Aktualizováno

Čeští brankáři Alexander Salák a Dominik Furch v dnešních zápasech KHL neinkasovali a připsali si shodně druhé čisté konto v sezóně. Zatímco Furch jím pomohl k výhře Omsku 1:0 v Záhřebu, Salákův výkon stačil jen na bod, protože jeho Novosibirsk podlehl 0:1 po nájezdech CSKA Moskva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Salák v utkání s Finskem.

Článek

Letošní nováček v KHL Furch si na ledě Medveščaku připsal 24 zákroků a nevyzrál na něj ani český útok Radek Smoleňák, Tomáš Mertl, Marek Kvapil. Jediný gól utkání padl už po 73 sekundách hry a Alexandru Perežoginovi na něj přihrál český centr Vladimír Sobotka. Záhřeb prohrál popáté za sebou.

Osmadvacetiletý Salák zlikvidoval všech 39 střel CSKA, ale stoprocentní byl i jeho protějšek Ilja Sorokin. Český gólman v nájezdech nestačil na pokusy Dmitrije Kugryševa a Alexandra Radulova. Novosibirsk popáté za sebou bodoval a je stále v čele tabulky Východní konference před Jekatěrinburgem a Omskem s českými brankáři Jakubem Kovářem a Furchem.

Vítězství v prodloužení vychytal Jakub Štěpánek, jehož Čerepovec vyhrál 5:4 v nastavení v Novokuzněcku. Dvě asistence si v týmu trenéra Václava Sýkory připsal obránce Ondřej Němec.

Čtvrtou výhru za sebou zaznamenal Slovan Bratislava. Svěřenci českého kouče Miloše Říhy porazili 5:3 Astanu, jedním gólem se na tom podílel Václav Nedorost.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Dinamo Minsk 4:2 (Kolář a Zohorna oba 0+1 - Krajíček 0+1)
Vladivostok - Nižnij Novgorod 3:8
Novokuzněck - Čerepovec 4:5 v prodl. (za hosty Němec 0+2)
Novosibirsk - CSKA Moskva 0:1 po sam. nájezdech
Slovan Bratislava - Barys Astana 5:3 (za domácí Nedorost 1+0, Kašpar 0+1)
Záhřeb - Omsk 0:1 (Sobotka 0+1, čisté konto Furch).

Reklama

Související témata: