Hlavní obsah

Pro mě je to pocta, být kapitánem národního mužstva, má jasno Sobotka

Bratislava

Reprezentační trenér Vladimír Vůjtek rozhodl, že na listopadovém turnaji Karjala Cup bude kapitánem národního mužstva Vladimír Sobotka z Avangardu Omsk. „Pro mě je to pocta,“ reagoval Sobotka po pátečním vítězném utkání Kontinentální hokejové ligy v Bratislavě, kde mužstvo ze Sibiře zvítězilo jednoznačně 3:0.

Foto: Sport.cz

Český hokejový útočník Vladimír Sobotka z Omsku.

Článek

S kapitánským céčkem nastoupil český reprezentační útočník i v Bratislavě proti Slovanu. Připustil, že s céčkem na hrudi cítí větší odpovědnost. „Nechci si to moc brát, aby mě to zbytečně nesvazovalo," uvedl. „Kapitán si musí udělat pořádek i v kabině, aby tým šlapal, jak má," dodal Sobotka.

Avangard na tripu podruhé za sebou neinkasoval. Průběh utkání proti Slovanu nebylo natolik jednoznačný, ale domácí své šance nedokázali proměnit. Naopak Omsk měl několikrát i štěstí. Brankář domácích Michael Garnett například ve druhé třetině podcenil odraz puku od zadního mantinelu a Avangard se dostal lehce do vedení 2:0. „Byl to týmový výkon a jsme za ty tři body rádi," uvedl po utkání Sobotka.

Kapitán Omsku si pochvaluje spolupráci v útoku s Martinem Eratem, který přišel do mužstva před sezónou po několika letech strávených v kanadskoamerické NHL. „Řekli jsme si, co budeme chtít hrát. Myslím si, že to plníme a že to funguje," řekl. Sobotka považuje za velké plus, že v Omsku jsou nyní čtyři Češi. „Snažíme se podporovat. Je to lepší, když je v mužstvu víc Čechů. Máš si s kým popovídat, nebo zajít na večeři," dodal.

Utkání v Bratislavě si Sobotka užíval. „Je to blízko domů. Přijeli kamarádi i rodiče. Je to něco jiného, než když se lítá nebo hraje po Rusku," zdůraznil.

Reklama

Související témata: