Hlavní obsah

Novosibirsk - Vladivostok 2:0Salák vychytal v KHL další nulu, Novosibirsk si upevnil vedení

Moskva

Český reprezentační brankář Alexander Salák udržel potřetí v tomto ročníku Kontinentální hokejové ligy čisté konto a pomohl lídrovi Východní konference Novosibirsku k domácímu vítězství 2:0 nad Vladivostokem. Salák si připsal 37 zákroků, v posledních čtyřech zápasech dostal jen dva góly.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alexander Salák na ilustračním snímku

Článek

Nejbližší pronásledovatel Novosibirsku v konferenční tabulce Omsk získal jen bod, i když doma vedl nad moskevským Spartakem už v páté minutě o dvě branky. Po 30 sekundách hry otevřel skóre nejlepší český střelec v lize Vladimír Sobotka, jemuž přihrál Martin Erat, pak se trefil Denis Paršin. Jenže hosté ve třetí třetině vyrovnali a v třetí minutě prodloužení vstřelili vítězný gól na 2:3.

Dva góly a asistence Jana Kováře nebyly nic platné Magnitogorsku na ledě Dinama Minsk, kde Metallurg podlehl 4:6. Běloruský tým, v jehož dresu si připsal jednu gólovou nahrávku obránce Lukáš Krajíček, tak ukončil sérii tří porážek. Magnitogorsk prohrál třetí z posledních čtyř zápasů.

Skóroval i Robert Kousal z Novokuzněcku, také jeho klub však na svém ledě těsně prohrál. Po pěti sériích samostatných nájezdů si Chabarovsk odvezl vítězství 3:2.

Branka a nahrávka Marka Kvapila nepomohly Záhřebu, který doma podlehl těsně 3:4 Kazani. Naopak Martin Zaťovič přispěl gólem k vítězství Togliatti 5:2 na ledě Slovanu Bratislava.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Chabarovsk 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Kousal 1+0)
Omsk - Spartak Moskva 2:3 v prodl. (za domácí Sobotka 1+0, Erat 0+1)
Barys Astana - Petrohrad 4:2
Novosibirsk - Vladivostok 2:0 (čisté konto Salák)
Nižnij Novgorod - Ufa 2:3 v prodl.
CSKA Moskva - Dynamo Moskva 3:2
Čerepovec - Viťaz Podolsk 2:3
Dinamo Minsk - Magnitogorsk 6:4 (Krajíček 0+1 - Kovář 2+1, Filippi 0+1)
Slovan Bratislava - Lada Togliatti 2:5 (za hosty Zaťovič 1+0)
Záhřeb - Kazaň 3:4 (za domácí Kvapil 1+1, Smoleňák 0+2, Mertl 0+1).

Reklama

Související témata: