Hlavní obsah

Hlásí se první zájemce o Réwaye! Chce najít způsob, jak ho udržet při hokeji

Dělali si na něj zálusk už před rokem, tehdy ale od vedení hokejové Sparty slyšeli kategorické: Ne! Nyní ovšem bratislavský Slovan větří podstatně větší šanci na získání Martina Réwaye! Dvacetiletý útočník byl v minulém týdnu přeřazen do prvoligových Benátek nad Jizerou, když odmítl dál nastupovat za Spartu, a jeho budoucnost se v těchto dnech intenzivně řeší. Slovan jako první veřejně vyhlásil, že by o šikovného forvarda moc stál.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

O Martina Réwaye opět usiluje bratislavský Slovan.

Článek

Réway je pro Kontinentální hokejovou ligu draftovaný právě Slovanem, který na něj má pro tuto soutěž předkupní právo. Není proto překvapením, že bratislavský celek po událostech z minulého týdne zbystřil.

„Z naší strany zájem je. Martin je velký talent, ale ještě mě čeká schůzka s generálním manažerem Sparty, abychom si popovídali, co se vlastně stalo," přiznal v rozhovoru pro Slovenský rozhlas generální manažer Slovanu Maroš Krajči.

Klíčovým bodem možného přestupu by mohly být finance. Dá se očekávat, že Sparta nebude chtít pustit jeden z největších talentů slovenského hokeje za lacino. „Pravdou je, že Sparta ho pochopitelně bude chtít zpeněžit. Na její straně bych udělal totéž. Takže těžko říct, kde Martin nakonec skončí," uvedl Krajči.

Réway na sebe kromě nesporných hokejových kvalit již několikrát upozornil i svým neprofesionálním chováním. Jeho kontroverzní povahy si je vědom i Krajči. „Na jedné straně jsou pravidla, která musí dodržovat každý hráč, ale na druhé straně na Slovensku tolik velkých talentů nemáme. Takže musíme najít způsob, jak ho udržet při hokeji a zároveň ho přesvědčit, že jsou určité normy, které ke sportovnímu životu patří."

Reklama

Související témata: