Hlavní obsah

Český reprezentant jen zíral, jak ho Kanaďan okradl. A hned dvakrát

Minsk

Zvedl hlavu ke stropu haly a nemohl uvěřit, co že se to před chvilinkou odehrálo. Český reprezentační útočník Tomáš Filippi hájící barvy Magnitogorsku si ve středečním utkání Kontinentální hokejové ligy proti Dinamu Minsk během pár vteřin hned dvakrát vylámal zuby na skvělém gólmanovi běloruského celku Jeffu Glassovi.

Kanadský gólman Glass likviduje dvě tutovky Filippiho

 
Článek

Devětadvacetiletý kanadský brankář, který v KHL působí už sedmou sezónu, se proti Magnitogorsku dostal do hry až v 27. minutě za pro jeho tým nepříznivého stavu 2:4, ukázalo se to ale jako skvělý tah. Dinamo totiž zápas čtyřmi góly otočilo a připsalo si cenný vítěze Gagarinova poháru z roku 2014.

A velkou zásluhou na tom měl právě Glass. Nejenže pochytal všech třináct střel, které na něho hráči Metallurgu vyslali, blýskl se hlavně proti Filippimu.

Na libereckého odchovance, jenž do Magnitogorsku zamířil před sezónou, zívala odkrytá branka, Glass však kotouč tygřím skokem vyrazil. Akce ale probíhala dál, český reprezentační útočník si branku objel a chystal se do ní zasunout puk z druhé strany, jenže v tom se zjevila Glassova lapačka, která byla proti...

Reklama

Související témata: