Hlavní obsah

Minsk - Záhřeb 1:4Mertl se v KHL blýskl gólem a třemi přihrávkami

Moskva
Aktualizováno

Český hokejista Tomáš Mertl se zaskvěl v utkání Medveščaku Záhřeb na ledě Dinama Minsk gólem a třemi asistencemi a chorvatský tým díky němu zvítězil 4:1. Bývalý útočník Českých Budějovic a Hradce Králové sehrál nejlepší zápas od letního příchodu do KHL. Skvěle zastoupil nejproduktivnějšího hráče týmu Marka Kvapila, který se zranil v reprezentační pauze na turnaji Karjala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jakub Kovář.

Článek

Devětadvacetiletý Mertl si v této sezóně vylepšil bilanci na šest gólů a 11 přihrávek a v týmové produktivitě se posunul na třetí místo za Kvapila a dalšího krajana Radka Smoleňáka.

První utkání v Kontinentální lize po reprezentační přestávce nevyšlo gólmanovi Jakubu Kovářovi. Branku Jekatěrinburgu opustil v zápase s Čeljabinskem už po necelých jedenácti minutách za stavu 0:2, když inkasoval dvakrát ze dvou střel. Jeho náhradník Igor Ustinskij udržel čisté konto a Jekatěrinburg nakonec vyhrál 5:2.

Pod oba góly Čeljabinsku se podepsali čeští hráči. V deváté minutě skóroval v oslabení Vjačeslav Osnovič po přihrávce Martina Růžičky. Na 2:0 zvýšil v čase 10:44 Anton Glinkin, u jehož trefy asistoval Filip Novák. Gólman Pavel Francouz za poražený celek nenastoupil. Jekatěrinburg přerušil sérii tří porážek a pojistil si vedení v Charlamovově divizi.

Alexander Salák pomohl 23 zákroky Novosibirsku k vítězství 6:4 nad Novokuzněckem, který prohrál již osmý zápas za sebou. Salákův tým uspěl počtvrté v řadě a je v čele Východní konference.

Dominik Furch inkasoval pouze jednou, přesto s Omskem doma podlehl Jokeritu Helsinky. Českého gólmana překonal pouze Philip Larsen v přesilovce v 13. minutě, zbylých 20 střel Furch zlikvidoval.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Jokerit Helsinky 0:1
Barys Astana - Dinamo Riga 5:1
Novosibirsk - Novokuzněck 6:4 (za domácí Vincour 0+1)
Chanty-Mansijsk - Nižněkamsk 2:1
Jekatěrinburg - Čeljabinsk 5:2 (za hosty Růžička a Novák oba 0+1)
Lada Togliatti - Magnitogorsk 1:7 (za hosty Jan Kovář 0+2, Filippi 0+1)
Jaroslavl - Čerepovec 1:2 po sam. nájezdech (za hosty Němec 0+1)
Kazaň - Ufa 3:2
Nižnij Novgorod - Slovan Bratislava 5:3 (za hosty Nedorost a Kašpar 0+1)
Dinamo Minsk - Záhřeb 1:4 (Mertl 1+3)
HK Soči - CSKA Moskva 2:4
Petrohrad - Dynamo Moskva 3:2
Spartak Moskva - Viťaz Podolsk 2:1

Reklama