Hlavní obsah

Vladivostok - Omsk 0:1Kempný s Furchem v KHL zařídili těsné vítězství Omsku

Moskva
Aktualizováno

Gól Michala Kempného zajistil hokejistům Omsku v Kontinentální lize vítězství 1:0 ve Vladivostoku. Dalším faktorem pátého vítězství Avangardu za sebou byl Dominik Furch, který počtvrté v sezoně udržel čisté konto. Tím srovnal krok s reprezentačním kolegou Alexanderem Salákem z Novosibirsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Michal Kempný.

Článek

Furch zneškodnil 27 střel domácího týmu, z toho 13 v závěrečné třetině. To už Omsk vedl: v 36. minutě prokličkoval celým kluzištěm Denis Paršin a přihrál volnému Kempnému, jenž střelou z pravého kruhu pro vhazování překonal gólmana Igora Bobkova. Český zadák se trefil potřetí v sezoně, znovu osmého dne v měsíci, předchozí branky dal na své narozeniny 8. září a pak o měsíc později 8. října.

Potřetí za sebou zvítězil Chabarovsk, který zatím ve Východní konferenci zaostává za postupovými příčkami. Astanu doma porazil 3:2, Jan Kolář k tomu přispěl asistencí na úvodní branku zápasu.

V duelu Novosibirsku s Jekatěrinburgem nedošlo na souboj českých reprezentačních gólmanů, neboť Alexander Salák nebyl ani na střídačce domácího týmu. Jakub Kovář v brance hostů si připsal 31 zákroků, ale porážce 2:4 nezabránil. Český brankář inkasoval třikrát, čtvrtý gól dal Novosibirsk při soupeřově power play. Po jedné asistenci si připsali domácí útočník Tomáš Vincour a Petr Koukal v dresu vítězů.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Barys Astana 3:2 (za domácí Kolář 0+1)
Vladivostok - Omsk 0:1 (Kempný 1+0, čisté konto Furch)
Novokuzněck - Chanty-Mansijsk 2:3
Novosibirsk - Jekatěrinburg 4:2 (Vincour 0+1 - Koukal 0+1)

Reklama