Hlavní obsah

Litvínov vysněnou posilu nezíská, Petružálek se vrací do Dynama Moskva!

Praha
Aktualizováno

Hokejový útočník Jakub Petružálek se po konci angažmá ve švédském Örebru vrací do Kontinentální ligy a podruhé v kariéře zkusí štěstí v Dynamu Moskva. S ním před dvěma lety získal Gagarinův pohár. V Dynamu se domluvil na smlouvě do konce sezóny.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Petružálek naposledy působil ve švédském Örebru.

Článek

"Zájem byl z pěti klubů, tři předložily konkrétní nabídky. Kuba se rozhodl vrátit do Dynama, kde zná prostředí a má na předešlé angažmá dobré vzpomínky," řekl ČTK hráčův zástupce Michal Leimberger ze společnosti Global Management Group.

K moskevskému klubu se Petružálek připojí v průběhu nadcházející reprezentační přestávky, po jejím skončení dres Dynama opět oblékne. "Nejprve musíme vyřešit technické záležitosti, hlavně víza," uvedl Leimberger. Rodák z Mostu se navíc musí ještě přestěhovat ze Švédska zpět domů.

O účastníka dvou světových šampionátů, který má ve sbírce bronz z roku 2012, měl zájem i extraligový Litvínov, jemuž Petružálek v předešlé sezóně výrazně pomohl k zisku premiérového mistrovského titulu. Hráčovou jednoznačnou prioritou však bylo pokračovat v kariéře v zahraničí a v KHL. Kdyby o jeho služby nebyl zájem v KHL, smlouvu v Örebru by ani předčasně nezrušil.

"Je pravda, že zájem z Litvínova byl. Mluvil jsem s Robertem Kyselou (generálním manažerem) a i Kuba s Jirkou Šlégrem (předsedou představenstva a asistentem trenéra). Kuba ale už v létě, když odcházel, tak říkal, že chce nyní hrát ještě v zahraničí," uvedl Leimberger.

Reklama

Související témata: