Hlavní obsah

Začaly se dít velké věci, říká český obránce, kterého se chce Riga zbavit

Praha
Aktualizováno

V klubu byl v probíhající sezóně nejvytěžovanějším obráncem, o to víc možná překvapí, že Dinamo Riga v úterý zařadilo českého hokejového obránce Tomáše Kundrátka na listinu volných hráčů a nabídlo ho tak ostatním týmům Kontinentální ligy. „Dozvěděl jsem se to až po svém příletu do Prahy k reprezentaci od agenta. Takže teď čekám, jestli si mě někdo vezme. Kluby na to mají 48 hodin od mého zařazení na listinu volných hráčů,“ prohlásil pětadvacetiletý zadák, jenž se do Evropy vrátil v létě po sedmi letech strávených v zámoří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Tomáš Kundrátek.

Článek

Předtím jste určité náznaky neměl?

Trošku jsem to předpovídal, protože kluci v šatně se o tom bavili. Už minulou sezónu totiž takhle vyhodili čtyři hráče. Takže se to vlastně dalo čekat.

Co o kroku Dinama soudíte?

Myslím si o tom hodně věcí... Ale rozhodnutí klubu musím respektovat. Určitě jsem ale za nimi nešel s tím, aby mě vyměnili nebo zařadili na listinu volných hráčů.

Napadá vás, proč se vedení klubu takto rozhodlo?

Chtěli jsme ještě zabojovat o play off, jenže na postupové příčky ztrácíme dvanáct bodů. Začaly se ale dít velké věci, vyhozeni byli útočníci Ville Leino a Miks Indrašis. Nevím, za jakým účelem.

Vypadá to, jako by se klub zbavoval hráčů s velkým platem...

To nechci posuzovat, je mi to jedno.

Jste nervózní, jak to s vámi nakonec dopadne?

Jsem úplně klidný. Věřím, že si mě někdo vezme. Kdyby ne, tak mám agenty, aby mi sehnali další angažmá. Po reprezentačním turnaji v Moskvě se každopádně vrátím do Rigy. Mám tam kanadskou manželku, syna a svoje věci. Teprve pak budu pokračovat do další destinace.

Pokud po vás žádný tým z KHL nesáhne, zůstanete hráčem Rigy. Počítáte i s touto variantou?

Doufám, že to tak nedopadne. Co bych tam dělal, když mě nechtějí...

Preferujete zůstat v KHL?

Samozřejmě. A nebojím se ani exotických destinací v KHL. Už před sezónu jsem do ní šel s tím, že můžu skončit kdekoliv. Nebude to problém, možná jen manželka poletí zpátky do Kanady a uvidíme se až po sezóně.

Asi byste ale přivítal přesun do týmu pohybujícího se v předních patrech tabulky?

Určitě. Každý chce hrát play off a já jsem nešel do sezóny s tím, že v únoru bude konec. Chci hrát play off.

Reklama

Související témata: