Hlavní obsah

Čeljabinsk - Slovan 1:2 SNV KHL skórovali Růžička, Mertl a Horák, v nájezdech uspěl Kašpar

Moskva
Aktualizováno

Hokejový útočník Martin Růžička se v KHL po více než dvou měsících dočkal svého třetího gólu v sezóně, jeho Čeljabinsk však prohrál se Slovanem Bratislava 1:2 po samostatných nájezdech. Ty ukončil další Čech Lukáš Kašpar, který si připsal ještě asistenci. Za domácí nastoupil i Filip Novák, jenž byl v říjnu vyměněn do Čeljabinsku právě ze Slovanu. Naopak brankář Pavel Francouz zůstal popáté za sebou jen na lavičce Traktoru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník české reprezentace Martin Růžička

Článek

Růžička otevřel skóre v 11. minutě, ještě do konce první třetiny vyrovnal v přesilové hře Francis Paré. Další gól už diváci v normální hrací době ani v prodloužení neviděli, v nájezdech byli úspěšnější svěřenci trenéra Miloše Říhy staršího. Slovan tak prodloužil sérii vítězných zápasů na čtyři a v Západní konferenci má na devátém místě stejně bodů jako osmý Záhřeb.

Medveščak se před Slovanem udržel díky výhře 4:2 v Nižněkamsku, gólem a asistencí se na tom podílel Tomáš Mertl. Za domácí nahrával Marek Kvapil, který ještě nedávno hájil barvy Záhřebu.

V utkání Podolsku se Spartakem Moskva otevřel skóre útočník Viťazu Roman Horák, nakonec se však z vítězství 6:3 radovali hosté. Mertl i Horák zaznamenali svou desátou letošní trefu.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Slovan Bratislava 1:2 po sam. nájezdech (M. Růžička 1+0 - rozhodující sam. nájezd Kašpar)
Nižněkamsk - Záhřeb 2:4 (Kvapil 0+1 - Mertl 1+1),
Viťaz Podolsk - Spartak Moskva 3:6 (Horák 1+0 - Radil 0+1).

Reklama

Související témata: