Hlavní obsah

Chabarovsk - Ufa 5:4 PPChabarovsk v KHL zdolal Ufu, Kolář poprvé v sezóně skóroval

Moskva
Aktualizováno

Čeští hokejisté Jan Kolář a Tomáš Zohorna se v Kontinentální lize výraznou měrou podíleli na výhře Chabarovsku 5:4 v prodloužení nad Ufou. Obránce Kolář vstřelil první gól v sezóně a přidal asistenci u vítězné branky, útočník Zohorna přihrál na dva góly domácího celku. Amur díky tomu ukončil sérii šesti porážek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Jan Kolář.

Článek

Chabarovsk po Zohornových přihrávkách v přesilových hrách otočil stav na 2:1, Kolářova střela z dálky mu pak v závěru druhé třetiny vynesla vedení 4:2. Přední celek Východní konference ale dokázal rychle vyrovnat, hattrick si v jeho barvách připsal Nikolaj Prochorkin.

Ufa toužila po čtvrté výhře za sebou, jenže v páté minutě prodloužení rozhodl zápas domácí Vladislav Ušenin. Poslední akci utkání rozjela Kolářova křížná přihrávka v útočném pásmu.

Slovan vyhrál pošesté v řadě

Slovan Bratislava si připsal už šesté vítězství za sebou, po třech výhrách v penaltových rozstřelech ve středu svěřenci Miloše Říhy bodovali naplno v duelu s Jokeritem Helsinky. Dvěma góly se na výhře 4:2 podílel Václav Nedorost, který nejprve v úvodní třetině po přihrávce Lukáše Kašpara otevřel skóre zápasu, v posledním dějství pak dal za stavu 2:2 po asistenci dalšího krajana Tomáše Kundrátka vítězný gól. Skóre pak v poslední minutě zpečetil trefou do prázdné branky Kašpar.

Skóroval i obránce Filip Novák z Čeljabinsku, který vyhrál 3:2 v Novokuzněcku. Brankář Pavel Francouz přispěl k úspěchu hostů 28 zásahy, na oba góly domácího mužstva přihrál Robert Kousal.

V dostizích o první místo ve Východní konferenci má opět navrch Novosibirsk, který zdolal Nižněkamsk 2:1 a vede o tři body před Omskem. Alexander Salák nestačil jen na střelu Jevgenije Grigorenka, dalších 20 pokusů hostujících hráčů zneškodnil a 17 vteřin před koncem rozhodl zápas Maxim Šalunov.

Radek Smoleňák přispěl v poslední třetině gólem a asistencí k výhře Záhřebu 5:2 na ledě Dinama Riga. U třech branek Medveščaku asistoval Tomáš Mertl.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Ufa 5:4 v prodl. (za domácí Kolář 1+1, Zohorna 0+2)
Vladivostok - Magnitogorsk 2:0
Novokuzněck - Čeljabinsk 2:3 (Kousal 0+2 - Novák 1+0, M. Růžička 0+1)
Novosibirsk - Nižněkamsk 2:1
Čerepovec - HK Soči 3:2 po sam. nájezdech
Nižnij Novgorod - Kazaň 3:2 po sam. nájezdech
Viťaz Podolsk - Petrohrad 2:4
CSKA Moskva - Jaroslavl 4:0
Slovan Bratislava - Jokerit Helsinky 4:2 (za domácí Nedorost 2+0, Kašpar 1+1, Kundrátek 0+1)
Dinamo Minsk - Lada Togliatti 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Zatovič 0+1)
Dinamo Riga - Záhřeb 2:5 (za hosty Smoleňák 1+1, Mertl 0+3)

Reklama