Hlavní obsah

Omsk - Minsk 8:1Sobotka a Kempný podpořili kanonádu Omsku

Útočníkovi Vladimíru Sobotkovi se povedlo poprvé v této sezoně Kontinentální hokejové ligy vstřelit v jednom utkání dva góly a podílel se na jasném vítězství Omsku nad Dinamem Minsk 8:1. Jednou brankou přispěl k páté výhře Avangardu za sebou obránce Michal Kempný.

Článek

Vedoucí tým Východní konference potvrdil roli favorita už v první třetině, kterou vyhrál 4:0. Skóre otevřel Sobotka v 13. minutě po asistenci Martina Erata. Za minutu a 38 sekund to bylo 2:0 a běloruský celek vystřídal gólmana. Jeff Glass však neudržel čisté konto ani minutu, když ho střelou zápěstím mezi kruhy překonal Kempný. Pro nejproduktivnějšího obránce Omsku to byl pátý gól v tomto ročníku.

Také skóre druhé třetiny načal Sobotka, který se trefil pošestnácté v sezoně a zvýšil už na 5:0. Na pozici nejlepšího střelce Avangardu vystřídal Alexandra Pěrežogina, jenž dál vede týmovou produktivitu.

Dinamo se prosadilo až ve 44. minutě, kdy brankáře Dominika Furcha připravil o naději na deváté čisté konto v sezoně Konstantin Kolcov.

Další český brankář Alexander Salák z Novosibirsku nedochytal utkání na ledě Petrohradu, kde působil v letech 2013 a 2014. Reprezentační gólman pětkrát inkasoval a v 38. minutě ho za stavu 2:5 vystřídal Nikita Bespalov. Ten dostal ve třetí třetině ještě jednu branku a Sibir musel na ledě úřadujících mistrů skousnout debakl 2:6.

Útočník Tomáš Zohorna a obránce Jan Kolář pomohli Chabarovsku k zisku bodu na ledě Jokeritu Helsinky. Při power play za stavu 2:1 pro domácí Zohorna přihrál Kolářovi, jehož nahození tečoval do branky Jokeritu Dmitrij Tarasov a v čase 59:57 poslal zápas do prodloužení. V samostatných nájezdech si nicméně připsal bod navíc finský celek.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Dinamo Minsk 8:1 (za domácí Sobotka 2+0, Kempný 1+0, Erat 0+1)
Chanty-Mansijsk - CSKA Moskva 0:5
Barys Astana - Nižnij Novgorod 5:2
Jokerit Helsinky - Chabarovsk 3:2 po sam. nájezdech (za hosty Kolář a Zohorna oba 0+1)
Nižněkamsk - Čeljabinsk 1:2 (za hosty Novák 0+1)
Petrohrad - Novosibirsk 6:2
Spartak Moskva - Novokuzněck 2:3 (za hosty Kousal 0+1)
Dinamo Riga - Vladivostok 4:2

Reklama

Související témata: