Hlavní obsah

Magnitogorsk - Jekatěrinburg 6:2Kovář v KHL dvakrát skóroval, s 18 góly se dotáhl na Sobotku

Aktualizováno

Útočník Jan Kovář z Magnitogorsku si v utkání Kontinentální hokejové ligy připsal dvě branky a jednu asistenci a velkou měrou se tak podílel na vysokém domácím vítězství 6:2 nad Jekatěrinburgem. Nejproduktivnější český hráč v lize si vylepšil bilanci na 18 gólů a srovnal krok s dalším účastníkem sobotního Utkání hvězd Vladimírem Sobotkou z Omsku.

Článek

Kovář se v obou případech prosadil šikovnou tečí. V závěru první třetiny otevřel skóre, v 34. minutě využil přesilovku a zvýšil na 3:0. Do statistik si tím pádem zároveň započítal i vítězný gól.

V závěru pak Kovář ještě v další početní výhodě přihrál na poslední branku zápasu Alexandru Sjominovi, který se stejně jako on prosadil dvakrát. Jejich spoluhráč Tomáš Filippi v utkání zaznamenal jednu asistenci, místo zraněného Kovářova bratra Jakuba za Jekatěrinburg chytal Igor Ustinskij.

Vítězný gól vstřelil také obránce Ondřej Němec z Čerepovce. Mistr světa z roku 2010 otevřel šestou brankou v sezóně skóre zápasu proti Spartaku Moskva, domácí tým nakonec vyhrál 3:0. Severstal sice přerušil šňůru čtyř nezdarů, přesto zůstal v konferenční tabulce poslední.

Asistenci si připsal také Sobotka, nejlepší celek Východní konference Omsk však doma podlehl Čeljabinsku 1:2. Vítězná série Avangardu se tak zastavila na šesti zápasech.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Viťaz Podolsk 2:3
Omsk - Čeljabinsk 1:2 (za domácí Sobotka 0+1)
Barys Astana - Nižněkamsk 1:2
Novosibirsk - Dynamo Moskva 2:3 po sam. nájezdech
Chanty-Mansijsk - Ufa 5:3
Magnitogorsk - Jekatěrinburg 6:2 (Kovář 2+1, Filippi 0+1)
Lada Togliatti - Kazaň 1:0 po sam. nájezdech
Nižnij Novgorod - Jokerit Helsinky 5:6 po sam. nájezdech
Čerepovec - Spartak Moskva 3:0 (Němec 1+0)
Petrohrad - CSKA Moskva 2:3
Dinamo Riga - Dinamo Minsk 0:3

Reklama