Hlavní obsah

Novosibirsk - Vladivostok 4:0Stav série 2:0Salák vychytal v KHL čisté konto, Erat vstřelil vítězný gól

Aktualizováno

Alexander Salák v druhém osmifinále KHL v brance Novosibirsku neinkasoval a čistým kontem pomohl k druhému vítězství Sibiru nad Vladivostokem 4:0. Druhou výhru v sérii vychytal také Dominik Furch z Omsku, který i díky gólu a asistenci Martina Erata porazil 4:2 Nižněkamsk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Novosibirsku Alexander Salák.

Článek

Salák byl v brance Novosibirsku v permanenci, ale se všemi 36 střelami hráčů Admiralu si poradil. K vedení v sérii 2:0 přispěl i útočník Tomáš Vincour jednou nahrávkou.

Erat vstřelil ve 31. minutě třetí gól Avangardu, který se nakonec ukázal jako vítězný. Útočník s dlouholetými zkušenostmi z NHL zvýšil na 3:0 v přesilovce bekhendovou dorážkou z ostrého úhlu poté, co se k němu kuriózně odrazil puk od brusle rozhodčího. Nižněkamsk se poté dotáhl k Omsku na rozdíl jednoho gólu, ale domácí Nikolaj Lemťugov čtyři sekundy před koncem po Eratově asistenci do prázdné branky pečetil výhru.

Na rozdíl od úvodního vítězného duelu chyběl v brance Jekatěrinburgu Jakub Kovář a Avtomobilist v Magnitogorsku prohrál 0:2. Kovář, jenž měl v lednu zlomený palec na ruce, zůstal na lavičce a jeho náhradník Igor Ustinskij inkasoval ve 43. minutě z hole Oskara Osaly. Druhý gól přidal do prázdné branky dvě sekundy před třetí sirénou mladší z bratrské dvojice Kovářů Jan a Metallurg srovnal stav série na 1:1.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 2. zápasy:
Omsk - Nižněkamsk 4:2 (za domácí Erat 1+1), stav série 2:0
Novosibirsk - Vladivostok 4:0 (čisté konto Salák, Vincour 0+1), stav série 2:0
Magnitogorsk - Jekatěrinburg 2:0 (Jan Kovář 1+0), stav série 1:1
Ufa - Kazaň 5:2, stav série 2:0

Reklama