Hlavní obsah

Nižněkamsk - Omsk 2:3 PPStav série 0:4Omsk s českým kvartetem vybojoval postup ve 103. minutě

Moskva

Hokejisté Omsku se stali třetím čtvrtfinalistou play off KHL. Tým se čtveřicí českých hráčů udolal ve čtvrtém osmifinálovém utkání Nižněkamsk na jeho ledě 3:2 ve třetím prodloužení a sérii ovládl 4:0. Postupový gól dal ve 103. minutě Denis Paršin.

Článek

Dominik Furch v brance Omsku pochytal 51 střel. U prvního gólu hostů, kterým Jurij Alexandrov v 35. minutě snížil na 1:2, asistovali Vladimír Sobotka a Martin Erat. O vyrovnání se postaral ve 47. minutě Alexandr Pěrežogin.

V základní části získal Omsk o 20 bodů více než Nižněkamsk, ale v play off byl rozdíl mezi oběma celky vždy minimální. Dva předchozí zápasy skončily rozdílem 2:1 a jednou vyhrál Avangard o dvě branky. O dalším soupeři Omsku se teprve rozhodne.

Možnost ukončit osmifinálovou sérii měl dnes také Novosibirsk, ale ve Vladivostoku prohrál 0:2. Českého gólmana Alexandra Salák překonal v 26. minutě v přesilovce Konstantin Makarov, v závěru při power play hostů skóroval Jegor Dugin do prázdné klece. Pro hokejisty Novosibirsku měl zápas na Dálném východě ještě nepříjemnou dohru, když kvůli potížím při odletu strávili přes pět hodin čekáním v letadle.

Jekatěrinburg i díky asistenci Petra Koukala porazil Magnitogorsk 3:1 a vyrovnal sérii na 2:2.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 4. zápasy:
Vladivostok - Novosibirsk 2:0, stav série 1:3
Jekatěrinburg - Magnitogorsk 3:1 (za domácí Koukal 0+1), stav série 2:2
Kazaň - Ufa 1:4, stav série 1:3
Nižněkamsk - Omsk 2:3 v třetím prodl. (za hosty Sobotka, Erat oba 0+1), konečný stav série 0:4.

Reklama

Související témata: