Hlavní obsah

Obrovský skandál, hřímá Salák po patálii s letadlem a zvažuje odchod z KHL

Novosibirsk

Události, které následovaly po nedělním čtvrtém zápase osmifinálové série play off Kontinentální ligy na ledě Vladivostoku, ho vytočily. A to pořádně. Tým Sibiru Novosibirsk, jehož je český reprezentant Alexander Salák brankářskou jedničkou, strávil téměř šest hodin čekáním v letadle ve Vladivostoku. Strakonický rodák dokonce naznačil, že by z KHL mohl po sezóně odejít.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Salák.

Článek

"Po včerejší příhodě s letadlem nemám pocit, že bych chtěl dál hrát v KHL. Je to obrovský skandál," uvedl na instagramu Salák, jehož tým vede v osmifinálové sérii play off 3:1 na zápasy.

Devětadvacetiletý Salák, jenž má na kontě i dva starty v NHL, chytá v KHL od roku 2013. Nejprve byl v Petrohradu a nyní je oporou Novosibirsku. Spekulovalo se o jeho přestupu do Astany, Salák ale tuto možnost odmítl.

"Šance, že v příštím ročníku budu chytat za Astanu, je nulová. Nikde jsem nic ještě nepodepsal," uvedl účastník světových šampionátů v posledních třech letech.

Saláka čeká pohovor s generálním manažerem

Podle vedení vladivostockého letiště zdržely tým Novosibirsku technické potíže. "Hráči měli po utkání a potřebovali odpočívat. Navíc snědli vše, co jsme měli připravené. Každá minuta je v takové chvíli důležitá, ale my jsme místo toho seděli šest hodin ve vymrzlém letadle, kde nás nechali, a pak dalších šest hodin cestovali," řekl generální manažer klubu Kirill Fastovskij ruským médiím.

Pro rozladění svých hráčů měl pochopení. "Byli naštvaní. Vím, co napsal Saša. Později si s ním o tom promluvím," uvedl Fastovskij.

Generální manažer Admiralu Ildar Muchometov důrazně odmítl nařčení, že se na zdržení týmu Sibiru měl podílet i klub z Vladivostoku. „Situaci nemůžu komentovat. Vím, že hráči Sibiru seděli šest hodin v letadle, ale náš klub na tom nemá žádný podíl. To vím stoprocentně," uvedl Muchometov.

Reklama

Související témata: