Hlavní obsah

Drsný útok na Sobotku, fanoušci Omsku mu vyhrožují smrtí! Nejsem z toho šťastný, říká

Praha

Do play off Kontinentální hokejové ligy šli jako vítěz Východní konference po základní části a očekávání vedení klubu i fanoušků Omsku proto byla velká. Jenže Avangard letošní sezónu ukončil už ve čtvrtfinále, když po sedmizápasové bitvě nestačil na Ufu. A někteří příznivci sibiřského celku si už našli viníka - má jim být český útočník Vladimír Sobotka, jemuž dokonce vyhrožují smrtí.

Foto: Profimedia.cz

Vladimír Sobotka v dresu Avangardu Omsk.

Článek

Osmadvacetiletý forvard, jenž Českou republiku reprezentoval na posledních dvou světových šampionátech, byl s 34 kanadskými body druhým nejproduktivnějším hráčem Omsku v základní části soutěže. V play off ale zasáhl jen do dvou zápasů, v sérii s Ufou se neobjevil vůbec.

Důvodem byly přetrvávající potíže ze zády, jenže část fanoušků Avangardu má za to, že se třebíčskému odchovanci prostě hrát nechtělo. A na sociálních sítích mu dokonce vyhrožují smrtí nebo fyzickou likvidací.

„Nejsem z toho šťastný, ale někde musím začít. Takže zaprvé k mému zranění; poslední tři měsíce jsem kvůli poraněným zádům skoro nemohl chodit nebo bruslit. Zkoušel jsem se vrátit k hokeji, ale nešlo to," vysvětluje Sobotka, jehož klubovými spoluhráči jsou i krajani Furch, Kempný a Erat, celou situaci všem fanouškům na svém oficiálním účtu na Facebooku.

„Věřte mi, že nebyl hezký pocit sledovat své spoluhráče na ledě, když jim nemůžete pomoct. Proto vás prosím, abyste vynechali komentáře jako 'Zabiju tě' nebo 'Už se těším, až tě potkám a nandám ti'," pokračuje centr, jenž v Omsku po svém odchodu z NHL působí druhou sezónu.

„Děkuju těm, kteří to chápou. Hrál už jsem se zlomeným ramenem, ale tohle je těžké, potřebuju se co nejrychleji uzdravit. Děkuju vám za pochopení," uzavírá Sobotka, o jehož služby má zájem reprezentační trenér Vladimír Vůjtek pro květnové mistrovsví světa v Rusku.

„Vláďa ale musí nejdřív navštívit lékaře a teprve potom uvidíme," prohlásil v tomto týdnu Vůjtek, jenž si uvědomuje, že zdravotní patálie možná vystaví zarputilému útočníkovi stopku.

Reklama

Související témata: