Hlavní obsah

Překvapující zpráva z Ruska! Kovalčuk prý bude od příští sezóny hrát v Číně

Moskva/Praha

Smlouva v Petrohradu mu sice vyprší až po příští sezoně, jelikož jsou ale jeho vztahy s trenéry i vedením klubu velice chladné, je téměř vyloučené, že by ve městě na řece Něvě rozjel čtvrtou sezónu v řadě. Podle nejnovějších zpráv z Ruska sice setrvá hokejový útočník Ilja Kovalčuk v Kontinentální lize, hrát ale bude za čínský Kunlun, který by měl od nadcházejícího ročníku v soutěži nově působit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Ilja Kovalčuk v dresu Ruska.

Článek

S Kovalčukovými výkony nepanovala v této sezóně spokojenost a trenér SKA Sergej Zubov mistra světa z let 2008 a 2009 nejprve zbavil kapitánského céčka. To však nebylo všechno. Když se Kovalčuk se v prvním zápase osmifinálové série play off dopustil lajdácké chyby, kterou Jaroslavl potrestala gólem, Zubov se rozhodl vyřadit hvězdu ze sestavy.

Do ní se Kovalčuk sice ještě na tři zápasy vrátil, jenže poté ho Zubov posadil znovu. Petrohrad nyní hraje semifinále s moskevským CSKA a podle zpráv z Ruska je vyloučené, že by se v jeho dresu ještě Kovalčuk na ledě objevil.

Vcelku pochopitelně se tak začaly množit informace, že útočník, který má na svém kontě přes 800 zápasů v NHL, v klubu skončí. Nakonec však přišla novinka, kterou by čekal jen málokdo.

Ruský server Gazeta.ru totiž oznámil, že má od dvou dobře informovaných zdrojů echo, že Kovalčuk zamíří do Rudé hvězdy Kunlun. Tedy klubu se sídlem v Pekingu, který by měl startovat v nové sezóně KHL.

Šéf ruské federace Vladimir Treťjak a předseda představenstva ligy Gennadij Timčenko už podepsali předběžnou dohodu se zástupci čínského mužstva. Zástupci Kunlunu musejí do konce dubna doložit, že mají k dispozici dostatečné finanční pokrytí.

Reklama