Hlavní obsah

CSKA - Magnitogorsk 5:1Stav série 1:0Hokejisté CSKA začali finále Gagarinova poháru jasnou výhrou

Aktualizováno

Do finále play off Kontinentální hokejové ligy vstoupil lépe CSKA Moskva, který porazil Magnitogorsk jednoznačně 5:1 a připsal si deváté vítězství za sebou. Hosté sice šli ve čtvrté minutě do vedení, když zaúřadovala nejproduktivnější dvojice bojů o Gagarinův pohár Sergej Mozjakin, Jan Kovář, ale od druhé třetiny na ledě kraloval vítěz základní části.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář z Magnitogorsku na archivním snímku.

Článek

Kovář potvrdil pozici nejlépe přihrávajícího hráče play off. Z pravého rohu poslal puk Mozjakinovi, který střelou bez přípravy dal devátý gól ve vyřazovacích bojích a vylepšil svou bilanci na 19 kanadských bodů. Český útočník zaznamenal dvanáctou asistenci a osmnáctý bod.

Krátce po zahájení druhé třetiny však vyrovnal Sergej Andronov a ve 31. minutě dal těsně před koncem přesilové hry vítěznou branku Alexandr Radulov. Do druhé přestávky se trefil ještě Igor Ožiganov a v 54. minutě Nikita Zajcev dalším gólem vyhnal z branky Metallurgu Vasilije Košečkina. Jeho náhradník Ilja Samsonov inkasoval v 56. minutě od Denise Děnisova, který využil početní výhodu.

Druhé finálové utkání se hraje v sobotu opět v Moskvě.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 1. zápas:
CSKA Moskva - Magnitogorsk 5:1 (za hosty Kovář 0+1)

Reklama

Související témata: