Hlavní obsah

Říha smekal před agresivní Spartou. Kundrátek se po vyhroceném derby kál

Jan ŠkvorSport.cz

Zatímco jeho svěřence čekal už třetí přípravný zápas před novou sezónou, pro sparťany šlo ve středu o premiérové utkání. Proto taky kouč hokejistů Slovanu Bratislava Miloš Říha své hráče před duelem v Holešovicích upozorňoval, že Pražané do něj vstoupí s obrovskou chutí a motivací. Ani to ale slovenskému účastníkovi Kontinentální ligy nepomohlo, Spartě podlehl 2:4.

Slovan Bratislava po zápase na SpartěVideo: Sport.cz

 
Článek

„První zápas se vždycky chcete ukázat a vydat ze sebe všechno. Sparta byla nabuzenější, překvapila nás agresivitou i bruslením. Naši mladí hráči na to nezareagovali," říkal „Pytlák" Říha bezprostředně po skončení duelu.

„V kabině jsme si říkali, že sparťani budou určitě nažhavení, když je to jejich první přátelák. Ale nemáme se za co stydět," tvrdil český reprezentační obránce v barvách bratislavského celku Tomáš Kundrátek.

Slovan do Prahy přicestoval jen s torzem své obvyklé sestavy, neboť už dnes ho čeká další přípravné utkání na ledě Komety. Proto první útočnou formaci s Čechy Valským a Nedorostem a Slovincem Jegličem, kteří zařídili oba góly, doplňovali převážně mladí talentovaní hráči.

Říha litoval, že Slovanu nevyšel B-tým

„Je pravda, že jsme hráli prakticky jen s jednou pětkou, ale to nás neomlouvá. Nicméně mladí k tomu přistoupili výborně, byla to pro ně velká škola. Škoda, že nemáme B-tým, který jsme si vysnili a měli ho připravený. Mladí v něm mohli hrát slovenskou extraligu, ale chyběly nám k tomu finance," posteskl si český trenér.

Derby dvou bývalých federálních partnerů sledovaly v Holešovicích zhruba skoro čtyři tisíce fanoušků a Říha si tempo duelu i atmosféru pochvaloval. „Byl to velmi dobrý hokej. Jenom dobře, že lidi chodí na hokej i v létě. Museli být překvapení z úrovně výkonu, který Sparta předvedla."

S postupujícím časem přibývalo na ledě i drobnějších potyček a šarvátek. Nervy ztrácel hlavně Kundrátek, jenž hned dvakrát začal bez sebemenšího důvodu soupeře v přerušené hře osekávat. „V takovém přáteláku to ode mě bylo úplně zbytečný. Nemělo by se mi to stávat. Hned jsem to věděl, ale stalo se. Bohužel," kál se účastník letošního MS.

Diváci se dočkali přídavku

Možná reagoval tak popudlivě i proto, že duely proti týmům z rodné vlasti jsou pro něj stále speciální. „Přiznávám, že jsou výjimečné. Derby se Spartou bylo vyhrocené, mělo úplně všechno, co má přátelský zápas mít," neuniklo Kundrátkovi.

Po odehrání šedesáti minut se navíc diváci dočkali přídavku. Oba týmy se totiž dohodly na tříminutové hře ve čtyřech bruslařích na obou stranách, jak se hraje prodloužení v KHL, a následně stejně dlouhé pasáži hry tří proti třem. Tak se totiž bude hrát nastavení od nové sezóny v extralize.

„Abychom nehráli jen podle sparťanských not, domluvili jsme se, že tři minuty budeme hrát podle těch našich a další tři podle těch jejich," vysvětloval Říha.

Reklama

Související témata: