Hlavní obsah

Řepík opět přivyká na KHL, radost mu udělal příchod parťáka z lajny Birnera

Hokejista Michal Řepík se po zisku titulu s Libercem vrátil díky angažmá v Traktoru Čeljabinsk do Kontinentální ligy, kterou před dvěma lety opustil jako vicemistr se Lvem Praha. Přivykat novému prostředí pomáhá sedmadvacetiletému forvardovi česká kolonie, do níž nedávno přibyl jeho parťák z mistrovského týmu Bílých Tygrů i Lva Michal Birner.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Michal Řepík je rád za českou kolonii v Čeljabinsku.

Článek

"Zatím tady vše funguje super, vše je na dobré úrovni. Tým dáváme dohromady a věřím, že se nám bude dařit. V klubu se ke mně chovají perfektně a i město je fajn, určitě jedna z lepších destinací v KHL. Je tu spousta restaurací, navíc teď je každý den hezky, tak si to užívám, než přijde zima," popsal Řepík své dojmy.

Věří, že z extraligy dokáže opět přeladit na KHL, i když připouští, že hokej bude možná o trochu rychlejší. "Na druhou stranu - hráli jsme spoustu přáteláků, včetně dvou zápasů s Magnitogorskem, také proti Omsku, Novosibirsku... A soupeři hráli v plné sestavě, což bylo na přivyknutí dobré. Zatím se mi hrálo dobře, i když je mi jasné, že se ta kvalita ještě posune," odtušil Řepík.

Traktor skončil v minulé sezóně těsně pod čarou play off, o pouhé tři body. V novém ročníku, který pro klub začne v úterý těžkou prověrkou proti Petrohradu, je právě postup do vyřazovacích bojů hlavním cílem.

Snad budeme hned za favority ligy, věří Řepík

"To má ale za cíl každý tým v této lize. Přišli noví hráči a myslím, že tým by mohl být dobře složený, je tu dobrý mix mladých i zkušenějších hráčů. V přípravě jsme vyhráli domácí turnaj, snad se od toho odrazíme. Nahoře budou určitě Ufa, Kazaň, 'Magnitka', ale věřím, že my budeme v té skupině týmů za nimi a bude to dobré," uvedl Řepík.

Zatímco sám završil svůj přestup už koncem května, až před týdnem ho následoval další tahoun Liberce při mistrovské jízdě Birner. A jeho příchod Řepíka moc potěšil.

"Je to super. S 'Birnym' jsme spolu hráli předtím také ve Lvu, i tady nás dali k sobě hned, jak přiletěl. Hrajeme spolu a trenér s námi počítá do jedné lajny i do začátku sezóny," netajil svou spokojenost Řepík. Příchodem Birnera se rozrostla česká kolonie, do níž patří ještě gólman Pavel Francouz a další ze Lvů Jiří Novotný. "Je paráda, že tu člověk není sám a je nás tady takhle víc," dodal Řepík.

Řepík bude hrát i přesilovky

Ve Lvu bodově nijak moc nezářil, ale měl také mnohem méně prostoru, než by měl dostat nyní. "Ta situace bude určitě jiná. Nevím, zda se dostanu na oslabení, ale jinak mám hrát přesilovky i všechny ostatní situace. Příprava se mi docela povedla, tak uvidíme. Doufám, že budu předvádět dobrý hokej, budu dávat góly a dělat hodně bodů," přál si Řepík.

Před třemi lety si Čeljabinsk zahrál finále, na titul ale dosud čeká. "O ničem takovém se nemluví, musíme postupně. V roce 2013 tady měli i na papíře kvalitní tým. A nikdo neví, jak to bude probíhat nyní," nechtěl rodák z Vlašimi předbíhat událostem.

Dohodu s Libercem pro jakýkoliv případ nouze nemá. "Nic takového. Určitě by asi měli zájem, ale to teď vůbec nijak neřeším, to bychom řešili, kdyby takový případ nastal. Já však věřím, že tady odehraju celou sezonu a bude po všech stránkách povedená," řekl Řepík.

Reklama

Související témata: