Hlavní obsah

Novosibirsk - Astana 5:1Obránce Polášek přihrál v KHL na tři góly Novosibirsku

Aktualizováno

Hokejový obránce Adam Polášek se ve svém druhém utkání za Novosibirsk v KHL blýskl třemi asistencemi. Sibiřský celek díky tomu deklasoval 5:1 Astanu a připsal si první výhru v sezóně.

Článek

Utkání proti Barysu se povedlo celé první pětce Novosibirsku, jejíž členové si připsali dvanáct z celkových čtrnácti bodů. V brance Sibiru stále chyběla jednička Alexander Salák, jenž má ještě na dva duely disciplinární trest z minulé sezóny.

Druhé vítězství v ročníku vychytal Omsku Dominik Furch, jenž sice dnes na rozdíl od prvního duelu inkasoval, ale Avangard vyhrál 3:1 nad Jekatěrinburgem. Českého gólmana jako jediný v sezóně překonal Slovinec Rok Tičar.

V prvním souboji bratrů Kovářů byl úspěšnější gólman Jakub, jenž v brance svého nového zaměstnavatele Čerepovce vychytal vítězství 3:2 po nájezdech nad Magnitogorskem. Jeho mladší bratr Jan ho překonal jako jediný v penaltovém rozstřelu, na straně Severstalu však proměnili nájezd dva střelci.

Prvních bodů v sezoně se na druhý pokus nedočkal Slovan Bratislava. Svěřenci českého trenéra Miloše Říhy prohráli 2:5 v Togliatti, jednu asistenci si připsal útočník Václav Nedorost.

V největší kanonádu dosavadního průběhu ročníku se proměnil první domácí duel Petrohradu, jenž deklasoval 7:1 Ufu. Hattrickem a dvěma asistencemi se blýskl Ilja Kovalčuk, gól a dvě asistence přidal Pavel Dacjuk, největší letní akvizice celé KHL.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Chanty-Mansijsk 1:7
Novosibirsk - Barys Astana 5:1 (Polášek 0+3)
Omsk - Jekatěrinburg 3:1
Lada Togliatti - Slovan Bratislava 5:2 (za hosty Nedorost 0+1)
Kazaň - Nižněkamsk 1:2 po sam. nájezdech
Nižnij Novgorod - Dinamo Riga 2:0
CSKA Moskva - Čeljabinsk 3:0
Čerepovec - Magnitogorsk 3:2 po sam. nájezdech
HK Soči - Jokerit Helsinky 3:2
Petrohrad - Ufa 7:1

Reklama

Související témata: