Hlavní obsah

Sotva přišel, už zase odchází. Český hokejový mistr světa nečekaně končí v Čeljabinsku

Čeljabinsk
Aktualizováno

Do Čeljabinsku zamířil teprve po skončení minulé sezóny, za svůj nový klub ale v Kontinentální lize neodehrál jediný soutěžní zápas a už v něm končí. Vedení Traktoru totiž v pondělí na svých oficiálních internetových stránkách oznámilo, že s českým hokejovým útočníkem Jiřím Novotným po vzájemné dohodě ruší smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jiří Novotný.

Článek

Bližší informace Čeljabinsk k rozvázání kontraktu s třiatřicetiletým centrem neuvedl. Sám útočník později uvedl pro hokej.cz, že se s vedením klubu dohodl na rozvázání smlouvy kvůli onemocnění mononukleózou.

Osminásobný účastník mistrovství světa, z nichž má jednu zlatou a dvě bronzové medaile, a olympijských her 2014 v Soči v novém ročníku nenastoupil do jediného soutěžního utkání.

Novotný v KHL nastupoval posledních sedm sezón, kdy postupně hájil dres Atlantu Mytišči, Astany, pražského Lva a Jaroslavle. Právě z ní zamířil do Čeljabinsku, v jehož dresu se ale dalších startů v nadnárodní lize nedočká.

V Traktoru tak zůstávají tři čeští hokejisté - brankář Pavel Francouz a letní posily do útoku z Liberce Michal Birner a Michal Řepík. Posledně jmenovaný si ale minulý týden proti CSKA Moskva poranil rameno a po operaci jej čeká delší pauza.

Reklama

Související témata: