Hlavní obsah

Trenér Říha skončil na tribuně, hráči Slovanu dřeli i za něj

Bratislava

Ve druhé třetině pondělního utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) Slovan Bratislava-Torpedo Nižnij Novgorod dostal český trenér domácích Miloš Říha za protesty osobní trest a byl vykázán na tribunu. Hráči Slovanu odehráli poslední třetinu s obrovským nasazením, soupeři nastříleli šest branek a obrátili stav z 1:3 na konečných 7:4. Říha po utkání tvrdil, že rozhodčímu nic neřekl, pouze na něj mávl rukou.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Říha, český trenér hokejistů bratislavského Slovanu.

Článek

„Doufám, že už to mám za sebou a je dobře, že to přišlo takhle brzy. Některé věci se už prostě nedaly a trošku jsem vypěnil. Mužstvo to nastartovalo, do třetí třetiny jsme si dali určité pokyny a kluci to zvládli výborně," vysvětloval Říha na pozápasové tiskové konferenci. Trenérovi v prvních dvou třetinách chyběla hlavně důslednost v prostoru před brankou. „Ve třetí třetině to tam začalo padat a kluci se přesvědčili, že jedině tudy vede cesta," dodal český trenér.

Říhu mrzí zranění Radka Smoleňáka, který bude mužstvu chybět minimálně dva měsíce. Český útočník utrpěl v prvním utkání nové sezóny KHL na ledě Kazaně zlomeninu klíční kosti. „Radek byl taková duše a srdce mužstva už na soustředění a po celou přípravu. Jeho zranění mužstvem pořádně otřáslo, to jsem vůbec nečekal," konstatoval Říha.

Valský se poprvé trefil

V dresu Slovanu se v pondělí poprvé prosadil český útočník Jakub Valský, který přišel před sezónou z mistrovského Liberce. „Mačkali jsme je v rohu, puk se ke mně odrazil, moc jsem nepřemýšlel, namířil jsem nahoru a nějak to tam propadlo," popisoval svůj zásah Valský. Bývalý hráč Liberce po třech utkáních připustil, že v KHL je pro něho všechno nové. „Hokej je rychlejší, do toho to cestování. Je to náročnější. Pořád si zvykám. Musím se s tím poprat," řekl.

Před poslední částí pondělního duelu si hráči podle Valského v šatně řekli, že to určitě nezabalí a zabojují i za trenéra Říhu. „Chtěli jsme náš hokej co nejvíc zjednodušit, hrát všechno dopředu a střílet z každé pozice. Najednou se karta obrátila na naši stranu," vysvětloval Valský. Český útočník si pochvaloval atmosféru v bratislavské aréně. „Diváci jsou tady úžasní a ženou nás dopředu. Nevzdali to společně s námi ani za nepříznivého stavu," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články