Hlavní obsah

Kunlun - Kazaň 2:3Sekáč pomohl v KHL Kazani k výhře v Šanghaji před 1500 diváky

Čeští hokejoví útočníci Tomáš Zohorna a Jiří Sekáč dnes pomohli v KHL vstřelenými góly k vítězství svých týmů. Sekáč přispěl v dresu Kazaně k výhře 3:2 v Šanghaji na ledě nováčka soutěže Kunlun Red Star před návštěvou pouhých 1500 diváků.

Článek

Ačkoli tým z hokejově exotické Číny nepatří zdaleka k nejhorším - má po osmi zápasech vyrovnanou bilanci čtyř výher a čtyř proher - fanoušky si zatím ve svém šanghajském "exilu" nezískal. Domovským městem Rudé hvězdy je Peking, kde však Kunlun odehrál jen jeden zápas před slušnou návštěvou 7832 diváků a poté se až do poloviny listopadu přesunul do Šanghaje.

V nejlidnatějším městě Číny ještě na Red Star nepřišlo ani v jednom ze tří duelů alespoň dva tisíce fanoušků a v úterním duelu proti Nižněkamsku vytvořil nováček negativní rekord soutěže s pouhými 550 diváky v hledišti.

V dnešním utkání před trojnásobně vyšší kulisou se kazaňský Sekáč gólově prosadil počtvrté v sezoně a spolu s Václavem Nedorostem ze Slovanu je nejlepším českým střelcem v lize. Zohorna vstřelil druhou branku v ročníku a pomohl Chabarovsku ke čtvrté výhře za sebou, tentokrát 4:1 nad Nižněkamskem. Účastník letošního MS navíc přidal asistenci.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Nižněkamsk 4:1 (T. Zohorna 1+1)
Vladivostok - Lada Togliatti 5:2
Kunlun Red Star - Kazaň 2:3 (za hosty Sekáč 1+0)
Ufa - Slovan Bratislava 6:3
Dynamo Moskva - Nižnij Novgorod 0:1

Reklama