Hlavní obsah

Říha po debaklu zuřil! Takové vypuštění zápasu ve Slovanu ještě nezažil

Praha

Když se mu něco nelíbí, dá to okolí znát. Takový je hokejový trenér Miloš Říha. Naposledy se tak stalo po prohře Slovanu Bratislava v KHL s Petrohradem. Vyprodaný stadión, více než deset tisíc diváků a porážka 0:6. Druhý debakl v pěti dnech, čtvrtá prohra z pěti posledních zápasů a předposlední místo v tabulce Západní konference.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Říha, trenér hokejistů bratislavského Slovanu.

Článek

„Předvedli jsme alibistické chyby, myslel jsem, že mužstvo má charakter. Jsem zklamaný, mrzí mě to kvůli divákům. Někteří hráči mě velmi zklamali, musíme se na to podívat a začít něco měnit," citoval server khl.sk českého kouče.

Opačný pohled měl Oleg Znarok, trenér SKA. „Výborný zápas, dobrá atmosféra, ve které jsme dosáhli na vynikající výsledek, ale stále je co zlepšovat, do ideálu máme ještě daleko."

Vše začalo už po 37 sekundách, kdy se trefil Ilja Kovalčuk, ten si nakonec připsal hattrick. Šestigólový příděl poznal Slovan i na konci září v Záhřebu. Bratislavský klub má šestnáct bodů z patnácti zápasů. Na první CSKA ztrácí sedmadvacet bodů.

Hráči trenéra zklamali

„Může se prohrát o šest gólů s takovým týmem, jako je Petrohrad, to není hanba, ale ne s takovým individuálním vypouštěním zápasu, to jsem tady ještě nezažil. Někteří hráči mě velmi zklamali," dodal hodně rozladěný Říha.

Z devětadvaceti mužstev, která hrají KHL, má méně bodů než Slovan jen Novokuzněck (17 bodů) a Dynamo Riga (6 bodů). Co se týče vstřelených a obdržených gólů není na tom slovenský tým také ideálně. Dvaadvacet týmů vstřelilo více gólů a čtyřiadvacet mužstev obdrželo méně branek.

Reklama