Hlavní obsah

Spartak - Omsk 2:3Sobotka poprvé v KHL bodoval a pomohl Omsku k další výhře

Aktualizováno

Útočník Vladimír Sobotka si v Kontinentální hokejové lize připsal první bod v sezoně. Jeho přihrávka na úvodní gól Jegora Martynova v přesilovce pomohla Omsku zvítězit na ledě Spartaku Moskva 3:2 a přidat čtvrtou výhru v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka během tréninku.

Článek

Sobotka, kterého se v létě marně snažilo získat do NHL vedení St. Louis, nastoupil poprvé v ročníku za Avangard až po návratu ze Světového poháru a ve třech dosavadních zápasech nebodoval. Omsk je ale všechny vyhrál a po dnešním úspěchu má v čele Černyševovy divize devítibodový náskok.

Hosté v Lužnikách vedli už 2:0, ale domácí v závěrečné třetině vyrovnali. Na obě branky Dmitrije Kalinina přihrál v přesilových hrách český útočník Lukáš Radil, v 53. minutě však zajistil hostům těsné vítězství Maxim Pestuško. Dominik Furch si v brance Omsku připsal 29 úspěšných zákroků.

V utkání Čerepovec - Dinamo Riga proti sobě nastoupili čeští gólmani a po výhře 4:3 se radoval domácí Jakub Kovář. V 48. minutě rozhodl gól, který Jakubu Sedláčkovi vstřelil Dmitrij Kagarlickij z přihrávky Vojtěcha Poláka.

Kontinentální hokejová liga:
Ufa - Chanty-Mansijsk 2:3
Čeljabinsk - Barys Astana 3:4
Lada Togliatti - Kunlun Red Star 2:3
CSKA Moskva - Jokerit Helsinky 3:6
Čerepovec - Dinamo Riga 4:3 (za domácí V. Polák 0+1)
Kazaň - Chabarovsk 2:1
Nižněkamsk - Vladivostok 1:3
HK Soči - Novokuzněck 3:2
Nižnij Novgorod - Novosibirsk 1:3
Spartak Moskva - Omsk 2:3 (Radil 0+2 - Sobotka 0+1)

Reklama