Hlavní obsah

Záhřeb - Kazaň 2:1Trefy Zohorny a Koláře na výhru proti Ufě nestačily, Mertlův gól v KHL zastavil kazaňskou vítěznou sérii

Moskva
Aktualizováno

Čeští hokejisté Tomáš Zohorna a Jan Kolář se v utkání Kontinentální ligy postarali o dva ze čtyř gólů Chabarovsku, jejich tým ale nakonec doma prohrál s Ufou 4:5 po samostatných nájezdech. Do střeleckých statistik se zapsal i Tomáš Hertl z Medveščáku Záhřeb. Vítěznou trefou se podílel na výhře chorvatského celku nad Kazaní 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Tomáš Mertl na archivním snímku.

Článek

Zohorna otevřel skóre v páté minutě dorážkou vlastní střely. V 39. minutě se pak přihrávkou podílel na gólu na 3:1, který dal v přesilovce obránce Kolář z netradičního místa před brankovištěm.

Hosté však ještě do konce druhé třetiny stihli vyrovnat a nakonec si připsali třetí vítězství za sebou. V nájezdech se Zohorna neprosadil, úspěšní byli dva střelci Ufy.

Potřetí za sebou naopak prohrál vedoucí celek Černyševovy divize Omsk. V domácím utkání s CSKA Moskva dostal Dominik Furch rozhodující gól na 2:3 necelé tři minuty před koncem. U první branky Avangardu předtím asistoval Vladimír Sobotka.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Ufa 4:5 po sam. nájezdech (za domácí T. Zohorna 1+1, Kolář 1+0)
Omsk - CSKA Moskva 2:3 (za domácí Sobotka 0+1),
Jokerit Helsinky - Nižnij Novgorod 4:1
Dinamo Riga - Spartak Moskva 1:2 po sam. nájezdech
HK Soči - Dinamo Minsk 2:1 po prodloužení
Slovan Bratislava - Nižněkamsk 2:5
Záhřeb - Kazaň 2:1 (za domácí Mertl 1+0)

Reklama