Hlavní obsah

Viťaz - Minsk 9:6Jeřábek se pěti body podílel na největší kanonádě v sezoně KHL

Moskva
Aktualizováno

Český obránce Jakub Jeřábek se v Kontinentální hokejové lize podílel pěti body na dnešním vítězství Podolsku 9:6 nad Dinamem Minsk. Pětadvacetiletý plzeňský odchovanec si v gólově nejbohatším utkání sezony připsal dvě branky a tři asistence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jakub Jeřábek zažil v KHL nejpovedenější zápas.

Článek

Jeřábek svými góly pokaždé zvýšil na rozdíl dvou branek. Poprvé se prosadil ve 35. minutě na 5:3 a v 53. minutě ve dvojnásobné přesilovce upravil na 7:5. Účastník letošního mistrovství světa má po dnešku na kontě čtyři branky a 12 asistencí a v tabulce nejproduktivnějších obránců soutěže je pátý o bod za krajanem Adamem Poláškem.

Podolsk se díky kanonádě v tabulce Západní konference KHL bodově dotáhl na svého soupeře a drží poslední postupové místo do play off.

Český reprezentační brankář Pavel Francouz přispěl 21 zákroky k výhře Čeljabinsku 2:0 nad Novokuzněckem. Zatímco na premiérovou nulu čekal Francouz 25 zápasů, další se dočkal po jediném utkání.

Ze začátku sezony dostával v brance Traktoru přednost Vasilij Děmčenko, avšak z posledních pěti zápasů odchytal bývalý hráč Litvínova čtyři. Pět zápasů také trvá vítězná série Čeljabinsku.

Nedaří se Novosibirsku, který se až do konce sezony musí obejít bez zraněného brankáře Alexandera Saláka. S Ufou prohrál 0:6 a připsal si čtvrtou porážku v řadě.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Novokuzněck 2:0 (Francouz čisté konto),
Ufa - Novosibirsk 6:0,
Viťaz Podolsk - Dinamo Minsk 9:6 (za domácí Jeřábek 2+3, Horák 0+1).

Reklama

Související témata: