Hlavní obsah

Útočník Birner skončil v Čeljabinsku po dvanácti zápasech

Čeljabinsk

Český hokejový útočník Michal Birner skončil v Čeljabinsku. Účastník letošního mistrovství světa a Světového poháru přišel do Traktoru krátce před začátkem sezóny z extraligového Liberce, dnes se však s klubem KHL dohodl na ukončení smlouvy. Čeljabinsk o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Birner.

Článek

Třicetiletý útočník, který letos pomohl Bílým Tygrům k triumfu v české nejvyšší soutěži, odehrál za Traktor jen dvanáct zápasů. V nich si připsal jednu asistenci.

Birner je již třetím českým hráčem, který Čeljabinsk v této sezoně předčasně opouští. Ze zdravotních důvodů ukončili své smlouvy i útočníci Jiří Novotný a Michal Řepík. Na týmové soupisce zůstal již jen brankář Pavel Francouz.

"V Čeljabinsku došlo ke změnám, v klubu skončil generální manažer Sergej Gomoljako a kouč dával prostor jiným hráčům. To se v hokeji stává. Michal se snažil být trpělivý a bojovat, ale situace se neměnila. V takovém případě je lepší, pokud se obě strany rozejdou," uvedl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek pro hokej.cz.

Evropské soutěže mají nyní reprezentační přestávku, v níž bude Birner se svými agenty řešit, kde bude v kariéře pokračovat. Není vyloučeno, že se vrátí do Liberce, ve hře je i další angažmá v zahraničí. "Intenzivně to řešíme. Z extraligy by připadal v úvahu jedině Liberec. Ale máme další varianty, jedna ze zahraničí vypadá hodně zajímavě," uvedl Vůjtek. Podle serveru championat.ru je o rodáka z Litoměřic zájem ve Švýcarsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články