Hlavní obsah

Novosibirsk - Spartak 0:2Radil po návratu z Karjaly přihrál v KHL na vítězný gól Spartaku

Moskva
Aktualizováno

Nejlepší útočník turnaje Karjala Lukáš Radil pomohl po návratu do Kontinentální ligy hokejistům Spartaku Moskva k výhře 2:0 na ledě Novosibirsku. Český reprezentant přihrál v 16. minutě v přesilové hře na vítěznou branku americkému obránci Matthewu Gilroyovi. Radil si v sezóně připsal dvanáctou asistenci a v klubovém pořadí je v této statistice druhý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Lukáš Radil (vpředu) přichází na sraz české hokejové reprezentace.

Článek

Novosibirsk, kterému bude zřejmě až do konce sezóny chybět zraněný brankář Alexander Salák, prohrál popáté za sebou. V posledních dvou zápasech Sibir neskóroval, gólman Spartaku Nikita Bespalov zneškodnil domácím hráčům 30 střel.

Bratislavský Slovan vyhrál zásluhou hattricku Žigy Jegliče v Jekatěrinburgu 4:1, gól domácích vstřelil v přesilovce Petr Koukal. V posledních třech zápasech skóroval za Avtomobilist jen on, branku dal i při porážce 1:2 v Togliatti a v Kazani pak mužstvo prohrálo s nulou.

Z gólu se radoval také Tomáš Zohorna z Chabarovsku. V Helsinkách se český útočník prosadil už po 66 vteřinách hry, ale v samostatných nájezdech neuspěl a domácí Jokerit zvítězil 3:2.

Brankář Jakub Sedláček si v utkání Dinama Riga proti čínskému Kunlunu připsal asistenci. V deváté minutě založil vyhozením puku po mantinelu akci, z níž padl první gól zápasu. V druhé třetině ale třikrát inkasoval a lotyšský celek nakonec doma prohrál 2:5.

Sérii pěti výher se nepodařilo prodloužit Čeljabinsku, který podlehl nejlepšímu týmu Východní konference Kazani 2:3 po nájezdech. Domácí brankář Pavel Francouz dostal oba góly v závěru druhé třetiny v rozmezí 77 sekund, po asistenci si u nich připsali Michal Jordán a Jiří Sekáč. Na nájezdy pak Francouze vystřídal Vasilij Děmčenko, ale další vítězství Traktoru nevychytal.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - HK Soči 1:0 po sam. nájezdech
Novosibirsk - Spartak Moskva 0:2 (Radil 0+1)
Omsk - Nižnij Novgorod 2:1
Čeljabinsk - Kazaň 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Jordán a Sekáč 0+1)
Jekatěrinburg - Slovan Bratislava 1:4 (Koukal 1+0 - Smoleňák a Nedorost 0+1)
Magnitogorsk - Nižněkamsk 2:1 po sam. nájezdech
Ufa - Lada Togliatti 4:2
Dinamo Minsk - Vladivostok 0:3
Jokerit Helsinky - Chabarovsk 3:2 po sam. nájezdech (za hosty T. Zohorna 1+0)
Dinamo Riga - Kunlun Red Star 2:5 (za domácí Sedláček 0+1)

Reklama

Související témata: