Hlavní obsah

Kunlun - Omsk 3:4Sobotka vstřelil vítězný gól Omsku na ledě čínského nováčka KHL

Aktualizováno

Útočník Vladimír Sobotka dal v Kontinentální lize vítězný gól hokejistů Omsku na ledě čínského Kunlunu. Hosté po trefě českého reprezentanta vedli nad nováčkem soutěže na konci druhé třetiny 4:1, ale nakonec vyhráli rozdílem jediné branky 4:3. Přispěl k tomu i gólman Dominik Furch, který čelil jen 18 střelám a 15 jich zastavil. Navíc si připsal asistenci u druhé branky Omsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka

Článek

Po Furchově zásahu ve 28. minutě Erik Gustafsson vyhodil puk z pásma, kotouč se dostal k Jegoru Martynovovi, který se zrovna vrátil z trestné lavice, a své sólo úspěšně zakončil na 2:1. Další gól přidal Omsk už za 18 sekund a povedenou druhou třetinu hostů korunoval Sobotka, kterému poslal puk před branku parádně ze strany Alexandr Pěrežogin. Český útočník dal svůj čtvrtý gól v sezóně, Avangard vyhrál počtvrté za sebou.

Den po prodloužení smlouvy s Chabarovskem útočník Tomáš Zohorna gólem a asistencí pomohl Amuru vyrovnat stav zápasu s Novosibirskem na 3:3, jeho tým ale nakonec prohrál 3:4 po samostatných nájezdech. Pro Chabarovsk to byla už sedmá porážka v řadě. Novosibirsk, v jehož dresu zaznamenal asistenci Adam Polášek, po sérii šesti nezdarů vyhrál podruhé za sebou.

Nejlepší tým soutěže Petrohrad deklasoval Astanu 9:0 a připsal si patnácté vítězství za sebou. Čtyři góly nastřílel poprvé v kariéře v jednom utkání Jevgenij Dadonov a navíc přidal asistenci.

Radil se trefil za Spartak

S nulou vyhrál rovněž obhájce Gagarinova poháru Magnitogorsk, který zvítězil 5:0 na ledě Soči. Dvěma přihrávkami si upevnil postavení nejproduktivnějšího českého hráče v soutěži Jan Kovář. V posledních pěti zápasech sice neskóroval, ale ve čtyřech duelech nasbíral šest asistencí. Magnitogorsk i díky Kovářovi vyhrál sedm z posledních osmi utkání a vede Východní konferenci.

Lukáš Radil sice pátým gólem v sezóně poslal Spartak Moskva do vedení proti Čeljabinsku, nakonec ale vyhráli hosté 2:1 po samostatných nájezdech.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Novosibirsk 3:4 po sam. nájezdech (T. Zohorna 1+1 - Polášek 0+1)
Vladivostok - Novokuzněck 3:2 v prodl.
Kunlun Red Star - Omsk 3:4 (za hosty Sobotka 1+0, Furch 0+1)
Čerepovec - Chanty-Mansijsk 1:3
CSKA Moskva - Jekatěrinburg 2:0
HK Soči - Magnitogorsk 0:5 (Kovář 0+2, Filippi 0+1)
Petrohrad - Barys Astana 9:0
Spartak Moskva - Čeljabinsk 1:2 po sam. nájezdech (za domácí Radil 1+0)
Viťaz Podolsk - Dynamo Moskva 3:4 po sam. nájezdech
Slovan Bratislava - Jokerit Helsinky 2:1 (za domácí Smoleňák 1+0)
Záhřeb - Dinamo Minsk 4:1

Reklama

Související témata: