Hlavní obsah

Dlužíme hráčům i trenérům, přiznal Slovan. Jak chce celou situaci vyřešit?

S denním odstupem od vyjádření českého hokejového útočníka Václava Nedorosta, který uvedl, že Slovan Bratislava znovu dluží svým hráčům peníze, se k celé situaci vyjádřilo i vedení jediného slovenského účastníka Kontinentální ligy. V oficiálním stanovisku přiznává zpoždění výplat, zároveň se ale dušuje, že do konce tohoto kalendářního roku bude vše napraveno.

Foto: Profimedia.cz

Miloš Říha, trenér Slovanu Bratislava.

Článek

Deník Plus jeden deň přišel v úterý s informací, že poslední výplatu viděli hráči a ćlenové realizačního týmu bratislavského celku naposledy v červenci. Útočník Václav Nedorost, jeden ze šesti českých hokejistů působících ve Slovanu, si postěžoval, že už ho nebaví myslet na to, jestli mu v daném měsíci přijde na konto výplata.

Po včerejším vítězném zápase s finským Jokeritem Helsinky se český kouč Slovanu Miloš Říha snažil situaci zklidňovat a upozorňoval, že Nedorostova slova byla vytržena z kontextu.

„(Finanční) situace se stabilizovala a stále stabilizuje. Hráči to pochopili a žádný problém v tom nevidíme. To, že slova Vency Nedorosta byla použitá jinak, to není naše záležitost. Chci, aby Slovan myslel pozitivně a diváci si nemysleli, že to budeme flákat. Snažíme se situaci řešit společně s ruskými partnery a nevidím v tom krizi, jaká byla v létě roku 2015," odmítal Říha paralelu s rok a půl starými existenčními potížemi klubu, kvůli nimž dlouho nebylo jasné, jestli bude v KHL pokračovat.

Účast Slovanu v probíhající sezóně KHL není ohrožena

Že však není všechno v pořádku, přiznal Slovan ve středu odpoledne ve zveřejněném prohlášení. Dluhy vůči hráčům a trenérům nezpochybňoval. „V těchto týdnech se dokončují dohody s novým partnerem klubu, jejichž cílem je dlouhodobější stabilizace působení Slovanu v nadnárodní soutěži," píše se ve zprávě s tím, že podle původních předpokladů měla být jednání s novým partnerem dotažena ke konci dříve.

Jenže nyní je jasné, že pár týdnů ještě potrvají. Podle informací Plus jeden deň vedení Bratislavanů dluží částku okolo dvou miliónů eur, tedy v přepočtu zhruba 54 miliónů korun.

„Hráči jsou o celé situaci informováni osobně ze strany členů představenstva klubu. Všechny momentální závazky klubu vůči nim budou vyrovnány nejpozději do konce tohoto roku. Účast Slovanu v probíhajícím ročníku KHL není v žádném případě ohrožena," slibuje klubové vedení.

Reklama

Související témata: