Hlavní obsah

Minsk zařadil českého obránce Krajíčka na listinu volných hráčů

Minsk

Klub Kontinentální hokejové ligy Dinamo Minsk přestal počítat s českým obráncem Lukášem Krajíčkem a zařadil jej na listinu volných hráčů. Třiatřicetiletý vicemistr světa z roku 2006 hájil barvy běloruského účastníka soutěže už šestou sezonu. Stejný krok učinilo Dinamo i s útočníkem Charlesem Lingletem, rodákem z Kanady, který reprezentuje Bělorusko.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lukáš Krajíček (vlevo) a Martin Růžička.

Článek

Krajíček v této sezóně sehrál za Minsk v KHL 18 zápasů a připsal si čtyři body, všechny za asistence. "Charles a Lukáš jsou skvělí hokejisté, kteří pro náš klub odvedli hodně práce. Nicméně v této sezoně nejsme s jejich hrou úplně spokojení. Možná změní tým a dostanou šanci jinde," řekl klubovému serveru zástupce generálního ředitele Dinama Pavel Burba.

V KHL dosud působil Krajíček pouze v barvách Minsku. Na kontě má celkem 266 zápasů, v kterých si připsal 68 bodů za osm tref a 60 asistencí. Majitel bronzových medailí ze světových šampionátů v letech 2011 a 2012 má také bohaté zkušenosti z NHL.

Za Floridu, Vancouver, Tampu Bay a Philadelphii sehrál 328 utkání v základní části a zaznamenal 72 bodů za 11 tref a 61 asistencí. Ve 34 duelech play off přidal pět asistencí. Ročník 2010/11 po návratu ze zámoří strávil v extraligovém Třinci a získal s ním mistrovský titul.

Reklama

Související témata: