Hlavní obsah

Omsk - Nižněkamsk 1:3Omsk začal bez Furcha a jeho vítězná série v KHL skončila

Moskva
Aktualizováno

Po sérii sedmi vítězství hokejisté Omsku v Kontinentální lize podlehli doma Nižněkamsku 1:3. Vedoucímu týmu Černyševovy divize nevyšla první třetina, v níž po necelých 14 minutách za stavu 0:3 domácí sáhli ke střídání brankářů. Olega Šilina nahradila obvyklá jednička Dominik Furch, který už ve zbytku utkání neinkasoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Furch sice neinkasoval, ale porážku Omsku neodvrátil.

Článek

Avangard však dokázal pouze snížit zásluhou Nikity Lisova, který se postaral o čestný úspěch v 57. minutě. Nižněkamsk vyhrál počtvrté za sebou.

Sérii tří proher ukončil Slovan Bratislava vítězstvím 4:1 v Nižním Novgorodu. Svěřence trenéra Miloše Říhy poslal do vedení Žiga Jeglič po přihrávce českého obránce Filipa Nováka, výsledek zápasu uzavřel 71 sekund před koncem střelou do prázdné branky útočník Radek Smoleňák.

Adam Polášek potvrdil devatenáctou asistencí v sezoně pozici jednoho z nejlépe nahrávajících obránců soutěže a přispěl k vítězství Novosibirsku nad Ladou Togliatti 3:1. Víc přihrávek má z beků pouze Kanaďan Chris Lee z Magnitogorsku (28). Togliatti utrpělo šestou porážku v řadě.

Ještě hůř je na tom Novokuzněck. Nejhorší tým KHL podlehl doma 0:2 Kazani a připsal si sedmou porážku za sebou. Z posledních 15 utkání Novokuzněck vyhrál pouze jednou.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Kazaň 0:2
Novosibirsk - Lada Togliatti 3:1 (za domácí Polášek 0+1)
Omsk - Nižněkamsk 1:3
Nižnij Novgorod - Slovan Bratislava 1:4 (za hosty Smoleňák 1+0, Novák 0+1)
Jokerit Helsinky - Petrohrad 2:3 po sam. nájezdech
Spartak Moskva - Záhřeb 0:1
Dinamo Riga - Dinamo Minsk 1:4

Reklama