Hlavní obsah

Vladivostok - Jekatěrinburg 1:3Koukal gólem do prázdné branky zpečetil výhru Jekatěrinburgu

Moskva
Aktualizováno

Útočník Petr Koukal zpečetil v Kontinentální hokejové lize gólem do prázdné branky vítězství Jekatěrinburgu 3:1 na ledě Vladivostoku. Čtyřiatřicetiletý hráč se střelecky prosadil podeváté v sezóně a jeho tým se na devátém místě Východní konference přiblížil v boji o play off na dva body k sedmému Vladivostoku, ten má však odehráno o dva zápasy méně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Petr Koukal během tréninku na kempu hokejové reprezentace.

Článek

Stejně bodů jako Avtomobilist, ale dokonce čtyři zápasy k dobru, má na poslední postupové osmé pozici Barys Astana. Kazašský celek vyhrál 2:1 na ledě Chabarovsku, v jehož dresu se o jediný zásah postarali čeští hráči. Tomáš Zohorna dvanáctou trefou v sezóně potvrdil pozici druhého nejlepšího českého střelce v soutěži po Janu Kovářovi (18), Jan Kolář mu na gól přihrál.

Reprezentační zadák Adam Polášek z Novosibirsku přihrál v utkání s Dinamem Riga v přesilovce na vítěznou branku, domácí tým vyhrál 2:1. Pro Poláška to byla už 21. asistence v ročníku, díky čemuž se drží mezi pěticí nejlépe nahrávajících obránců ligy.

Necelá minuta chyběla Dominiku Furchovi z Omsku k třetí vychytané nule v sezóně, ale v čase 59:12 ho střelou od modré čáry překonal Ville Lajunen a zápas s Jokeritem Helsinky muselo rozhodnout prodloužení. Gól v jeho závěru vstřelil domácí Avangard a po vítězství 2:1 prodloužil sérii výher na pět zápasů.

Medveščak Záhřeb dlouho vedl nad Čeljabinskem díky gólu Tomáše Mertla z 9. minuty, ale hosté v třetí třetině otočili stav třemi brankami a nakonec zvítězili 3:2. Na vyrovnávací gól přihrál Jiří Novotný a ve druhém utkání za Traktor si připsal první bod v sezóně.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Barys Astana 1:2 (za domácí T. Zohorna 1+0, Kolář 0+1)
Vladivostok - Jekatěrinburg 1:3 (za hosty Koukal 1+0)
Kunlun Red Star - Chanty-Mansijsk 3:2 po sam. nájezdech
Novokuzněck - Dinamo Minsk 0:2
Novosibirsk - Dinamo Riga 2:1 (za domácí Polášek 0+1)
Omsk - Jokerit Helsinky 2:1 v prodl.
Záhřeb - Čeljabinsk 2:3 (Mertl 1+0 - Novotný 0+1)

Reklama