Hlavní obsah

Kazaň - Magnitogorsk 0:2Kovář dalším gólem pomohl Magnitogorsku k další venkovní výhře

Moskva

Nejproduktivnější český hokejista v KHL Jan Kovář načal v utkání v Kazani svou třetí desítku gólů v sezóně a pomohl Magnitogorsku k výhře 2:0. Dva dny poté, co jedinou brankou rozhodl o vítězství nad Nižněkamskem, v sobotu Kovář pečetil ve druhé třetině výhru po úvodní trefě kapitána Sergeje Mozjakina.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář z Magnitogorsku na archivním snímku.

Článek

Držitel Gagarinova poháru a lídr Východní konference Magnitogorsk uzavřel sedmizápasovou sérii na soupeřových kluzištích čtvrtou výhrou za sebou. Český reprezentant Kovář má po 44 utkáních na kontě 21 branek a 32 asistencí.

Dařilo se i jeho staršímu bratrovi Jakubovi, jenž v brance trápícího se Čerepovce vychytal výhru 4:1 na ledě Jokeritu Helsinky. Z vítězství 3:2 nad Jaroslavlí se radoval gólman Omsku Dominik Furch. Další reprezentační gólman Pavel Francouz z Čeljabinsku po čtvrteční vychytané nule a vítězství nad Togliatti inkasoval v sobotu jen jednou, ale Nižněkamsku to stačilo na výhru 1:0.

V úspěšném období pokračoval Roman Horák, jenž vstřelil šestý gól v sedmi zápasech. Podolsk ale prohrál 2:3 v Novosibirsku. Ufě zase nebyla nic platná první branka Tomáše Mertla po přestupu ze Záhřebu, Salavat Julajev podlehl 2:4 v Togliatti. Dynamu Moskva, jež zvítězilo 3:0 v Novokuzněcku, pomohl k třetí výhře za sebou dvěma asistencemi Lukáš Kašpar.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Dynamo Moskva 0:3 (Kašpar 0+2)
Novosibirsk - Viťaz Podolsk 3:2 (za hosty Horák 1+0)
Omsk - Jaroslavl 3:2
Lada Togliatti - Ufa 4:2 (za hosty Mertl 1+0)
Dinamo Minsk - CSKA Moskva 1:3
Jokerit Helsinky - Čerepovec 1:4
Kazaň - Magnitogorsk 0:2 (za hosty Kovář 1+0)
Nižněkamsk - Čeljabinsk 1:0
Dinamo Riga - Petrohrad 1:6

Reklama

Související témata: