Hlavní obsah

Čeljabinsk - Spartak 3:2Novotný prvním gólem v sezóně KHL pomohl Čeljabinsku k výhře

Moskva
Aktualizováno

Hokejisté Traktoru Čeljabinsk se po třech těsných porážkách vrátili v KHL na vítěznou vlnu a pomohl jim k tomu i první gól Jiřího Novotného v sezoně. Spartak Moskva doma zdolali 3:2, za poražený tým jednou skóroval Lukáš Radil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jiří Novotný.

Článek

Mistr světa z roku 2010 Novotný, který po vyléčení z mononukleózy začal za Čeljabinsk hrát až v prosinci, otevřel skóre dorážkou v závěru úvodní třetiny. Radil v 26. minutě překonal domácího brankáře Pavla Francouze a vyrovnal na 1:1.

Útočník Spartaku se v tomto ročníku KHL trefil podesáté a s 29 body je druhým nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži po Janu Kovářovi z Magnitogorsku.

Ten se v utkání proti Nižnímu Novgorodu neprosadil, jednou gólovou přihrávkou ho zastoupil krajan Tomáš Filippi. Metallurg, obhájce Gagarinova poháru a suverénní lídr Východní konference, doma vyhrál 3:2 v prodloužení.

Brankář Jakub Kovář udržel podruhé v ročníku čisté konto a pomohl Čerepovci k domácí výhře 3:0 nad Novokuzněckem. Vítězný tým měl velkou převahu, na střely nad ligovým outsiderem vyhrál drtivým rozdílem 50:16, ale obranu hostů poprvé překonal až v 36. minutě.

Novosibirsk otočil v hale nejlepšího týmu ligy Petrohradu v druhé třetině stav z 0:1 na 2:1, vyrovnal Konstantin Okulov dorážkou střely českého obránce Adama Poláška. Domácí favorit se ale během 33. minuty bleskově vrátil do vedení a v závěrečné části ho zvýraznil až na konečných 6:2.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Spartak Moskva 3:2 (J. Novotný 1+0 - Radil 1+0)
Magnitogorsk - Nižnij Novgorod 3:2 v prodl. (za domácí Filippi 0+1)
Čerepovec - Novokuzněck 3:0 (čisté konto J. Kovář)
Petrohrad - Novosibirsk 6:2 (za hosty Polášek 0+1)
Slovan Bratislava - Chanty-Mansijsk 3:2

Reklama

Související témata: