Hlavní obsah

Slovan prohrál v KHL důležité utkání, do play off se letos asi nepodívá

Bratislava

Slovenský zástupce v Kontinentální hokejové lize (KHL) Slovan Bratislava prohrál ve čtvrtek důležité utkání na domácím ledě s Dynamem Moskva 1:2. Postup do play off se tím Slovanu vzdálil a už je pouze v teoretické rovině.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Říha, trenér hokejistů bratislavského Slovanu.

Článek

Slovan je nadále desátý, na postupové osmé příčce Západní konference má Jokerit Helsinky pětibodový náskok a ještě utkání k dobru. Soči na deváté příčce má o dva body víc než bratislavský klub a dvě utkání k dobru. Slovan už do konce základní části odehraje pouze tři utkání, čili může získat maximálně devět bodů.

„Dokud nám bude blikat naděje na postup, budeme bojovat," řekl odhodlaně po utkání brankář Slovanu Justin Pogge, který v utkání proti Dynamu nahradil potrestanou jedničku Barryho Brusta.

Kuriózní gól

Po utkání se hodně rozebíral kuriózní první gól Dynama. Brankář Pogge delší dobu signalizoval rozhodčímu, že nemá v pořádku výstroj, ten nereagoval a gól moskevského týmu uznal. Pogge přitom neměl na jedné brusli nůž a nemohl vstát z ledu. Nůž z jeho brusle ležel přímo před rozhodčím, ale ten si ho nevšímal.

„Chtěli jsme, aby rozhodčí gól neuznal. Mělo se to pískat. Na ledě byl cizí předmět a ještě k tomu nůž. Rozhodčí však řekl, že to v pravidlech není," dodal smutně český trenér Slovanu Miloš Říha.

Kouč však vyjádřil spokojenost s bojovností svých svěřenců. „Musím klukům poděkovat, bili se až do konce. V závěru mohli dát dva góly do prázdné branky, ale nevyšlo to," řekl Říha. Trenér Slovanu připustil, že jeho hráči selhali v přesilovkách a prohráli, i když vyslali na branku soupeře 45 střel.

Potlesk pro Kašpara

Diváci přivítali potleskem českého útočníka Dynama Lukáše Kašpara, který hrál loni za Slovan. „Na utkání proti Slovanu jsem se těšil. Ten potlesk na začátku byl strašně příjemný," přiznal český útočník.

Kašpar měl loni několikatýdenní přestávku a vypadalo to, že v Dynamu končí. V současnosti však opět hraje v první lajně. Český útočník se ke zmíněným problémům nechtěl vracet. Připustil jen, že Dynamo má mistrovské ambice. „To je jediný, o čem se v tomto klubu mluví," dodal s úsměvem.

Reklama