Hlavní obsah

Čeljabinsk - Čerepovec 1:0O výhře Čeljabinsku rozhodl gól Novotného, Francouz udržel nulu

Moskva
Aktualizováno

Duel českých brankářů v Kontinentální hokejové lize vyzněl lépe pro Pavla Francouze z Čeljabinsku, který v utkání proti Čerepovci udržel čisté konto a vychytal výhru 1:0. Jediným střelcem, který překonal gólmana hostů Jakuba Kováře, byl ve 14. minutě Jiří Novotný. Traktor si díky tomu zajistil postup do play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Pavel Francouz na reprezentačním srazu.

Článek

Novotný skóroval ve třetím zápase za sebou. Ve středu jeho branka pomohla Traktoru k vítězství nad favorizovaným CSKA Moskva, předtím se prosadil i proti nejlepšímu týmu ligy Petrohradu. Francouz zneškodnil hostům 26 střel a nulu vychytal popáté v ročníku; v této statistice je nejlepším Čechem v soutěži.

Gól dal také Petr Koukal z Jekatěrinburgu, který zvítězil nad Dinamem Riga 4:2. Koukal se minutu před koncem druhé třetiny nejlépe zorientoval při hromadné šavlovačce na hranici brankoviště a poslal domácí celek do vedení 2:1. To Avtomobilist v závěrečné části ještě zvýraznil, Riga snížila až v dvojnásobné přesilovce v 56. minutě.

V zápase vedoucích týmů konferencí vyhrál Magnitogorsk nad Petrohradem 5:4 po samostatných nájezdech. Nejlepší střelec ligy Sergej Mozjakin si ve vítězném mužstvu připsal hattrick a rekord KHL posunul už na 47 gólů, obránce Chris Lee měl bilanci 1+3. Český útočník Tomáš Filippi přihrál na úvodní gól Metallurgu.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Dinamo Minsk 5:1,
Chanty-Mansijsk - Jokerit Helsinky 2:3,
Čeljabinsk - Čerepovec 1:0 (Novotný 1+0, čisté konto Francouz),
Jekatěrinburg - Dinamo Riga 4:2 (za domácí Koukal 1+0),
Magnitogorsk - Petrohrad 5:4 po sam. nájezdech (za domácí Filippi 0+1),
Ufa - CSKA Moskva 1:5,
Spartak Moskva - HK Soči 1:3,
Slovan Bratislava - Viťaz Podolsk 1:6 (za hosty Horák 0+1)

Reklama

Související témata: