Hlavní obsah

Vladivostok - Omsk 0:2Stav série 2:4Sobotka s Furchem pomohli Omsku do čtvrtfinále KHL

Aktualizováno

Brankář Dominik Furch čistým kontem a útočník Vladimír Sobotka gólem pomohli Omsku k postupu do čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy. Avangard zvítězil v šestém osmifinálovém duelu 2:0 ve Vladivostoku a sérii vyhrál 4:2 na zápasy. V semifinále Východní konference čeká Jestřáby Kazaň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dominik Furch přichází na sraz hokejové reprezentace v Plzni.

Článek

Omsk poslal do vedení už ve 48. sekundě Ilja Michejev. Pojišťovací gól přidal ve 32. minutě Sobotka, jenž převzal puk od spoluhráče Nikolaje Lemťugova a zakončil bekhendem z ostrého úhlu do odkryté branky. Český centr se tak střelecky prosadil v play off potřetí a získal osmý bod.

Furch zlikvidoval všech 17 střel domácího týmu a neinkasoval v druhém utkání po sobě, připsal si však první čisté konto. V předchozím duelu, který Omsk vyhrál 6:0, totiž vystřídal českého gólmana už za rozhodnutého stavu na posledních deset minut Oleg Šilin.

Klubová sezóna naopak skončila pro Pavla Francouze, jenž v brance Čeljabinsku nezabránil vyřazení od Barysu Astana. Traktor sice v šestém duelu v Kazachstánu vedl 1:0, domácí však otočili na 2:1 a sérii vyhráli 4:2. Společně s reprezentačním gólmanem Francouzem byl v poraženém týmu i útočník Jiří Novotný.

Osmifinále play off KHL - Východní konference, 6. zápasy:
Vladivostok - Omsk 0:2 (Sobotka 1+0, čisté konto Furch), konečný stav série 2:4
Barys Astana - Čeljabinsk 2:1, konečný stav série 4:2.
Čtvrtfinálové dvojice:
Magnitogorsk - Astana
Omsk - Kazaň
CSKA Moskva - Jaroslavl
Petrohrad - Dynamo Moskva.

Reklama