Hlavní obsah

Kundrátek očekává přírůstek do rodiny, do přípravy nároďáku na MS se zapojí později

Praha

Původně se mu na dnes začínající přípravě na květnové mistrovství světa měla v pražských Holešovicích hlásit šestnáctka hokejistů, jedno jméno si ale kouč národního týmu musel škrtnout. Sedmadvacetiletý obránce Tomáš Kundrátek, jenž loni zažil premiéru na světovém šampionátu a v této sezóně si zahrál i na Světovém poháru, totiž očekává přírůstek do rodiny a jeho nástup do kempu se tak zatím odkládá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Tomáš Kundrátek.

Článek

„Čekají doma radostnou událost, takže se zapojí se zpožděním. Zatím mám k dispozici dva gólmany, pět obránců a osm útočníků a podle vývoje ligových play off hráče doplním. Už na první sraz ale přijede řada kluků s reálnou šancí zúčastnit se šampionátu," říká Jandač.

Příští týden se k reprezentaci připojí brankář Dominik Furch z Omsku a Michal Řepík ze Sparty. Trenér Jandač také počítá s Vladmírem Sobotkou z Avangardu a Petrem Vránou ze Sparty. Ty ale čeká ještě lékařské vyšetření a jich nástup k národnímu týmu zatím není přesně určen.

V současném výběru, který se bude postupem času rozrůstat o další hokejisty, kterým v jejich klubech skončí sezóna, figuruje pětice hokejistů se startem na loňském šampionátu v Moskvě. Jsou jimi brankář Pavel Francouz, obránci Jakub Jeřábek, Tomáš Kundrátek a Jan Kolář a útočník Tomáš Zohorna.

Tři z nominovaných dosud čekají na svůj premiérový start v národním týmu - vítkovický brankář Patrik Bartošák, znojemský obránce Libor Šulák a útočník Pavel Musil z Mladé Boleslavi. Třiadvacetiletý Šulák je pelhřimovským odchovancem, který v tuzemské nejvyšší soutěži odehrál v sezóně 2013/14 32 zápasů za Chomutov. Poslední dva ročníky si vyzkoušel EBEL v dresu Znojma a je tak prvním hokejistou, jenž byl do národního týmu povolán z této mezinárodní soutěže.

Národní tým bude v holešovické Tipsport areně trénovat do pátku. Další srazy jsou naplánovány na 28. – 31. března a 4. – 7. dubna 2017. V rámci Euro Hockey Challenge se Jandačův výběr střetne 12. dubna a o den později v Chomutově s Norskem, 22. dubna pak vyzve v Norimberku a další den v Mannheimu domácí Německo.

Přípravu na MS reprezentace uzavře na Carlson Hockey Games, součásti Euro Hockey Tour, v Českých Budějovicích, kde se od 27. do 30. dubna postupně utká s Finskem, Švédskem a Ruskem. Šampionát odstartuje 5. května, Češi v základní skupině v Paříži narazí na Kanadu, Bělorusko, Finsko, Norsko, Slovinsko, Francii a Švýcarsko.

Na úvodním srazu hokejové reprezentace se hlásili:
Brankáři:
Patrik Bartošák (Vítkovice)
Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL)
Obránci:
Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL)
Lukáš Klok (Vítkovice)
Jan Kolář (Chabarovsk/KHL)
Adam Polášek (Novosibirsk/KHL)
Libor Šulák (Znojmo/EBEL)
Útočníci:
Petr Holík
Robert Říčka (oba Zlín)
Roman Horák (Podolsk/KHL)
Tomáš Hyka
Pavel Musil
Radan Lenc (všichni Mladá Boleslav)
Lukáš Radil (Spartak Moskva)
Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL)

Reklama

Související témata: