Hlavní obsah

Zlomené obratle, poraněná mícha. Kovářův spoluhráč po hrůzném zranění překvapil videem

Praha

Byla to scéna, ze která až mrazilo. Jan Kovář přímo z ledu mával na záchranáře, ať okamžitě přispěchají na pomoc, jeho spoluhráč z Magnitogorsku Wojtek Wolski se totiž po nárazu hlavou do mantinelu nezvedal. Když byl následně rodák z polského Zabrze, jenž má i kanadské kořeny, převezen do nemocnice, přicházely z ní velmi znepokojené zvěsti... Osm měsíců od vážného zranění však hokejový útočník s bohatými zkušenostmi z NHL posílá zprávu, které bezprostředně po nešťastné události věřili jen zarytí optimisté.

Vážné zranění Wojteka Wolského

 
Článek

Wolski totiž loni v říjnu v zápase s Astanou utrpěl tak vážná zranění, že jeho návrat k hokeji byl jen v rovině science fiction. Dnes jednatřicetiletý forvard si zlomil čtvrtý a sedmý krční obratel, pohmoždil míchu a přivodil otřes mozku. Několik dnů musel strávit na jednotce intenzivní péče a následně na neurochirurgickém oddělení.

 

Amazing to be back on the ice getting ready for the upcoming season in the @khl @sk8onhockey #hockey #khl

Příspěvek sdílený Wojtek Wolski (@wojtekwolski),Čen 6, 2017 v 2:52 PDT

Jenže stejně jako na ledě, i v osobním životě je Wolski velkým bojovníkem. Jeho regenerace probíhala skoro až zázračně rychle, takže v úterý mohl umístit na svůj účet na Instagramu video, na němž už je znovu na ledě a dovádí s pukem.

„Je skvělé být zpátky na ledě, připravuju se na novou sezónu KHL," napsal Wolski, jenž věří, že se do podzimu stačí dát natolik dohromady, aby byl připravený naskočit do zápasů. Otázkou zůstává, jestli to bude v týmu s českými útočníky Janem Kovářem a Tomášem Filippim, Wolskému totiž v Metallurgu vypršel kontrakt.

Reklama

Související témata: