Hlavní obsah

Štěpánek při premiéře exceloval. Na začátku nás hodně podržel, chválil gólmana Buchtele

Bratislava

Hokejový Slovan Bratislava začíná počtem českých hráčů připomínat Pittsburgh Penguins začátkem tisíciletí. V dresu slovenského zástupce v Kontinentální hokejové lize (KHL) jich k úternímu přípravnému utkání proti Spartaku Moskva (3:2) nastoupilo celkem šest. Domácí střídačce navíc šéfuje další Čech - Miloš Říha.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Jakub Štěpánek.

Článek

Při vítězném utkání 3:2 po nájezdech byli Češi na ledě hodně vidět. Absolutorium si zaslouží především brankář Jakub Štěpánek, který při své premiéře v drese Slovanu čelil 44 střelám soupeře. V závěrečném rozstřelu vychytal všechny ruské střelce a výraznou měrou přispěl k vítězství domácích. Bratislavští diváci opakovaně skandovali Štěpánkovo jméno. „Vnímal jsem to. Dříve jsem svoje jméno tady také slýchával, ale trošku v jiném kontextu," narážel Štěpánek na utkání, kdy v Bratislavě chytal v dresech soupeřů.

První útok Slovanu nastoupil v ryze českém složení: centra Radka Smoleňáka doplnili na křídlech Lukáš Kašpar a Michal Řepík. První útok hrál v tomto složení vůbec poprvé a hráči přiznali, že to bylo dost cítit. „Hrál jsem centra poprvé v životě a myslím, že to bylo vidět," přiznal sebekriticky Smoleňák. Kašpar a Řepík však v závěru suverénním způsobem proměnili své nájezdy. Úspěšný v nájezdech byl také další Čech Jan Buchtele, který si rovněž odkroutil premiéru v dresu Slovanu. „Na začátku zápasu nás hodně podržel Kuba Štěpánek," připustil po utkání Buchtele. Nováček v dresu Slovanu si pochvaloval skvělou atmosféru na bratislavském stadiónu. „Na přípravném utkání bylo přes 4000 diváků, tak to klobouk dolů," dodal.

V obraně se objevil také Tomáš Voráček, který je ve Slovanu na měsíční zkoušce. „V prvních dvou třetinách nás soupeř přehrál. Třetí třetina už byla mnohem lepší," konstatoval Říha, který očekává do mužstva ještě další posily. Český trenér připustil, že Slovan začal s přípravou trochu později a mužstvo se skládá teprve v těchto dnech. „Potřebujeme ještě posílit obranu a chceme získat středního útočníka," dodal Říha.

Reklama

Související témata: