Hlavní obsah

Chabarovsk - Čeljabinsk 2:3Zohorna ukončil měsíční střelecký půst, ale Chabarovsk prohrál

Moskva
Aktualizováno

Český útočník Tomáš Zohorna po měsíci ukončil střelecký půst v Kontinentální hokejové lize, ale k bodům tím Chabarovsku nepomohl. Navzdory druhému Zohornovu gólu v sezoně dnes Amur podlehl doma 2:3 Čeljabinsku, v jehož brance nastoupil Vasilij Děmčenko. Pavel Francouz zůstal jen na lavičce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Tomáš Zohorna přichází na sraz české reprezentace před turnajem Channel One Cup.

Článek

Asistencí u branky Matta Ellisona a proměněným nájezdem v závěrečném rozstřelu přispěl Jan Kovář k výhře Magnitogorsku 3:2 na ledě Kunlunu, který trénuje bývalý kouč Metallurgu Mike Keenan. Svěřenci slavného kanadského kouče jsou na tom v tabulce Východní konference i tak o dva body lépe než letošní finalista Gagarinova poháru.

Robin Hanzl z Nižněkamsku skóroval v druhém utkání za sebou, ale zatímco v předchozím zápase s Omskem dal vítězný gól, proti Chanty-Mansijsku se podílel jen na zisku bodu za domácí prohru 4:5 v prodloužení. Celkově se osmadvacetiletý český útočník v KHL trefil počtvrté, jeho spoluhráč Andrej Nestrašil přihrál v přesilovkách na dvě branky.

Brankář Dominik Furch dostal na ledě Ufy jeden gól, dalších 37 střel domácích hráčů zastavil a pomohl Omsku k výhře 3:1. Hosté rozhodli zápas dvěma brankami v závěrečných pěti minutách a upevnili si první místo v Černyševově divizi. Hráčům Avangardu přitom narušila přípravu na utkání evakuace z hotelu, v němž se spustil požární poplach, hasiči ale po příjezdu žádné nebezpečí nezjistili.

Rekordní vítězná série Petrohradu se natáhla na 19 zápasů, nezastavil ji ani Novosibirsk. Hosté tentokrát do branky nepostavili Alexandera Saláka, ale Alexeje Krasikova, a na ledě favorizovaných obhájců titulu prohráli 2:3.

Výsledky pátečních zápasů Kontinentální hokejové ligy:
Chabarovsk - Čeljabinsk 2:3 (za domácí Zohorna 1+0)
Kunlun Red Star - Magnitogorsk 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Kovář 0+1)
Vladivostok - Lada Togliatti 0:2,
Ufa - Omsk 1:3,
Nižněkamsk - Chanty-Mansijsk 4:5 v prodl. (za domácí Hanzl 1+0, Nestrašil 0+2),
Dynamo Moskva - Dinamo Minsk 1:2,
HK Soči - Barys Astana 3:1,
Petrohrad - Novosibirsk 3:2.

Reklama