Hlavní obsah

Novgorod - Kazaň 3:7Sekáč si po otřesu mozku připsal v KHL gól a asistenci

Moskva

Jiří Sekáč se po otřesu mozku a bezmála měsíční pauze vrátil do Kontinentální hokejové ligy gólem a asistencí, jimiž přispěl k vysokému vítězství Kazaně 7:3 v Nižním Novgorodu. Nejproduktivnější český hráč v soutěži si vylepšil bilanci na 14 branek a 21 asistencí, tým Ak Bars se po výhře vrátil do čela Východní konference.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Sekáč během tréninku.

Článek

Sekáč utrpěl otřes mozku v závěrečném utkání Channel One Cupu proti Švédsku. V KHL předtím naposledy nastoupil 11. prosince, kdy v zápasu s Dynamem Moskva rovněž skóroval.

Původně měl pětadvacetiletý český útočník chybět jen ve dvou zápasech KHL a do hry se vrátit už 25. prosince. Jeho pauza se však o deset dnů protáhla.

V Novgorodu využil v 9. minutě přesilovku a bekhendovou střelou zvýšil na 2:0, v druhé třetině pak asistoval u gólu na 3:1 pro hosty, který dal Fin Atte Ohtamaa. S 35 body je kazaňský lídr Sekáč v kanadském bodování KHL v druhé desítce.

Druhým nejproduktivnějším Čechem v lize je Lukáš Radil ze Spartaku Moskva, který v utkání s Ufou přihrál na gól a zarovnal svůj účet na 30 bodů v sezoně (12+18). Spartak na domácím ledě vyhrál 3:2, vítězná série Ufy se zastavila po čtyřech zápasech.

Třicet bodů má na kontě také Andrej Nestrašil z Nižněkamsku (10+20). Český útočník přihrál v Rize už ve třetí minutě na vedoucí gól hostů, ale domácí Dinamo pak v přesilových hrách otočilo na konečných 2:1.

Kontinentální hokejová liga:
Nižnij Novgorod - Kazaň 3:7 (za hosty Sekáč 1+1)
Spartak Moskva - Ufa 3:2 (za domácí Radil 0+1)
HK Soči - Čerepovec 4:1
Dinamo Riga - Nižněkamsk 2:1 (za hosty Nestrašil 0+1).

Reklama

Související témata: